08 Eylül 2024
weather
25°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Genel LGS Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu Yayımlandı

LGS Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu Yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı LGS tercih ve yerleştirme kılavuzunu yayımladı. Depremzedelere ek kontenjan tanınacak. Tercih süreci 17 Temmuz'a kadar devam edecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
LGS Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu Yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı LGS Tercih ve Yerleştirme Kılavuzunu Yayımladı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) Liselere Geçiş Sistemi'ne (LGS) ilişkin tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlandı. "2024 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu"na göre, liseleri tercih süreci bugünden itibaren 17 Temmuz'a kadar yapılabilecek.

Depremzedelere Ek Kontenjan

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye ile Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerindeki öğrencilere, liselere yerleştirmelerinde her 30 kontenjana 1 ek kontenjan verilecek.

Özel Ortaöğretim Kurumlarının Kayıt İşlemleri

Özel ortaöğretim kurumlarının kayıt işlemleri ile yetenek sınavıyla öğrenci alan okulların işlemleri ve kayıtları 28 Haziran-16 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek.

Merkezi Yerleştirme

Merkezi yerleştirme, merkezi sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin teknik programlarına merkezi sınav puanı üstünlüğüne göre tercihler doğrultusunda yapılacak. Öğrenciler, sınavla öğrenci alan okullar listesinden 10 okula kadar tercih yapabilecek.

Yerel Yerleştirme

Yerel yerleştirme işlemleri, okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il, ilçe milli eğitim müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara sırasıyla öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanı üstünlüğü ve okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre gerçekleştirilecek.

Tüm Öğrenciler Yerel Yerleştirme Tercihi Yapacak

Merkezi sınava giren ve merkezi sınav puanına sahip olan öğrenciler dahil tüm öğrencilerin, yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmaları gerekiyor. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda öğrencilere merkezi sınavla öğrenci alan okullar ile pansiyonlu okullar tercih ekranı açılmayacak.

İlk Ekran Yerel Yerleştirme İçin Açılacak

Öğrenciler, ilk olarak yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercih yapabilecek. Tercihlerde aynı okul türünden (Anadolu lisesi, mesleki ve teknik Anadolu lisesi, Anadolu imam hatip lisesi) en fazla 3 okul seçilebilecek.

Nakiller İki Dönem Sürecek

Yerleştirmelere esas nakiller, iki dönemde yapılacak. Her iki dönemde de merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek.

Boş Kontenjanlar 22 Temmuz'da İlan Edilecek

LGS yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar, 22 Temmuz 2024'te ilan edilecek.

Daha fazla bilgi için Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi sitesini ziyaret edebilirsiniz.


GazeteSivas.com Okuyucusuna Not:

Bu haber Gazete Sivas için hazırlanmıştır ve tüm telif hakları saklıdır. LGS tercih ve yerleştirme süreci hakkında en güncel bilgileri sunmaya devam edeceğiz. GazeteSivas.com'u takip edin ve Sivas'ın en güncel ve doğru haberlerini öğrenmek için düzenli olarak ziyaret etmeyi unutmayın.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Selçuk Ortaokulu Öğrencileri Başarılarıyla Valilikte

Selçuk Ortaokulu Öğrencileri Başarılarıyla Valilikte