20 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Genel Usta sanatçı Genco Erkal hayatını kaybetti - Genco Erkal cenaze programı

Usta sanatçı Genco Erkal hayatını kaybetti - Genco Erkal cenaze programı

Türk tiyatro ve sinema dünyasının usta ismi Genco Erkal, 86 yaşında hayata veda etti. Sanat camiasında büyük iz bırakan oyuncu, 2 Ağustos'ta İstanbul'da sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlanacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Usta sanatçı Genco Erkal hayatını kaybetti - Genco Erkal cenaze programı

Türk tiyatro ve sinema dünyasının usta ismi Genco Erkal, 86 yaşında hayata veda etti. Kan kanseri tedavisi gören Erkal, bir süredir sağlık mücadelesi veriyordu. Sanat camiasında büyük iz bırakan duayen oyuncu, 2 Ağustos'ta İstanbul'da sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlanacak. 

Genco Erkal'ın vefatı, tiyatro dünyasının önemli temsilcilerinden biri olan Dostlar Tiyatrosu tarafından duyuruldu. Tiyatronun resmi sosyal medya hesabından paylaşılan mesajda, Nazım Hikmet'in "Veda" isimli şiirinden dizeler yer aldı: "Hoşça kalın dostlarım benim hoşça kalın!" Genco Erkal, uzun yıllar sahnede ve kameranın karşısında kendine özgü tarzıyla izleyicilere unutulmaz performanslar sunmuş, sanat dünyasında saygın bir yere sahip olmuştu. 

Genco Erkal'ın cenaze programı belli oldu 

Türk tiyatrosunun önemli isimlerinden biri olan Dostlar Tiyatrosu'nun kurucusu Genco Erkal için düzenlenecek anma töreni, 2 Ağustos Cuma günü 14.00'te Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde yapılacak. Erkal'ın vefatı sevenleri tarafından üzüntüyle karşılanırken, cenaze töreni Teşvikiye Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak ikindi namazının ardından gerçekleşecek. Ardından Erkal'ın naaşı Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek. 

Türk tiyatrosuna büyük katkıları olan Genco Erkal'ın anısını yaşatmak adına düzenlenecek törene sanat camiasından ve sevenlerinden yoğun bir katılım bekleniyor. Erkal'ın emekleri ve sanatseverlere bıraktığı mirası, Türk tiyatrosunda daima yaşayacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas'ta pazarcı da, market de mağdur olmayacak

Sivas'ta pazarcı da, market de mağdur olmayacak