16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Ahlat'ta Toplandı: Orman Yangınları ve Ekonomik Gelişmeler Gündemde

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Ahlat'ta Toplandı: Orman Yangınları ve Ekonomik Gelişmeler Gündemde

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Ahlat'ta toplandı. 21 yıl sonra ilk kez Ankara dışında bir ilde gerçekleştirilen toplantıda, orman yangınları ve ekonomik gelişmeler gibi konular ele alınıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Ahlat'ta Toplandı: Orman Yangınları ve Ekonomik Gelişmeler Gündemde

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Ahlat’ta 18.15'te başladı. AKP hükümetleri döneminde Bakanlar Kurulu, Sivas Kongresi’nin 84’üncü yıl dönümü nedeniyle 2003 yılında Sivas’ta toplanmış ve Sivas’ın sorunları ile ihtiyaçları özel gündem olarak ele alınmıştı. Ancak Ahlat ile birlikte Kabine, 21 yıl sonra ilk kez Ankara dışında bir ilde toplandı.

Ahlat’ta toplanan Kabine’de, iç ve dış politikadaki gelişmeler kapsamlı bir şekilde değerlendirilecek. Toplantının ana gündem maddesi ise orman yangınları olacak. Ayrıca, ekonomik gelişmeler çerçevesinde Yeni Orta Vadeli Plan hazırlıkları ve bu konuda iş dünyası ile yapılan görüşmelerin sonuçları da ele alınacak. Kamuda esnek çalışma modeli de toplantının diğer önemli gündem maddelerinden biri olacak.

Kabine toplantısında, Gazze’de ateşkes görüşmeleriyle ilgili son durumun değerlendirilmesi bekleniyor. Bu bağlamda, ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ile bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın, Kabine üyelerine bu konuda bir sunum yapması planlanıyor.

Toplantıda ayrıca, ekonomideki son gelişmeler ve terörle mücadele operasyonları gibi konular da masaya yatırılacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas'ta Kırtasiye Yardımı: Gül Kart ile Yerel Esnaf Desteklenecek

Sivas'ta Kırtasiye Yardımı: Gül Kart ile Yerel Esnaf Desteklenecek