22 Ekim 2024
weather
16°
ANASAYFA Gündem Sivas'ta Siber Güvenliği Konu Alan Yerli Program Başlatıldı

Sivas'ta Siber Güvenliği Konu Alan Yerli Program Başlatıldı

Sivas'ta, 'Siber Vatan Türkiye Programı' için imza protokolü atıldı. Ülkenin geleceği için kritik bir adım olan bu program, siber güvenlik alanında önemli çalışmalara imza atacak

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sivas'ta Siber Güvenliği Konu Alan Yerli Program Başlatıldı

Sivas'ta Siber Vatan Türkiye Programı İçin İmza Atıldı

Sivas'ta, ülke geleceği için büyük önem taşıyan 'Siber Vatan Türkiye Programı' için imza protokolü gerçekleştirildi.

Siber Vatan Programı'nın Önemi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Savunma Sanayi Başkanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Türkiye Siber Vatan Kümelenmesi iş birliğiyle yürütülen "Türkiye Siber Vatan Programı" kapsamında önemli bir adım atıldı.

Türkiye Siber Vatan Protokolü İmzalandı

Sivas Valiliği himayelerinde, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN), Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin iş birliği ile "Türkiye Siber Vatan Protokolü" imzalandı.

İmza Törenine Katılım

Tarihi Valilik Binası Ahmet Muammer Bey Salonu'nda düzenlenen imza törenine, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şengönül, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul ve ORAN Genel Sekreteri Yunus Emre Şeker katıldı.

Vali Şimşek'ten Açıklamalar

Törende konuşan Vali Yılmaz Şimşek, imzalanan protokolün önemine vurgu yaparak, "Siber güvenlik alanında yetişmiş gençlere olan ihtiyacın her geçen gün arttığını" belirtti. Şimşek, "Türkiye Siber Vatan Programı"nın ülkemizin siber güvenlik alanındaki en büyük ihtiyaçlarından biri olan nitelikli insan kaynağı yetiştirmeyi hedeflediğini ifade etti.

Gençlerin Eğitimi ve Kariyer Fırsatları

Protokol kapsamında gençlerin siber güvenlikle ilgili temel eğitimler alacağını, deneyimli uzmanlardan mentorluk hizmeti edineceğini ve sektörün önde gelen firmalarında staj yapma imkânı bulacaklarını söyleyen Vali Şimşek, gençlerin istihdam edilmelerine ve kendi girişimlerini hayata geçirmelerine katkı sağlayacaklarını belirtti.

Ülkenin Siber Güvenliğine Katkı

Siber güvenlik alanında yetişecek gençlerin, ülkemizin siber güvenliğini koruyacaklarını ve ülkeyi siber alanda daha güçlü hale getireceklerini belirten Vali Şimşek, Türkiye'nin dijital güvenliğini sağlamada kritik bir rol oynayacak uzmanlar yetiştirmeyi amaçlayan bu protokolün önemine değindi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MHP'li Özdemir, İmar Kanunu'nda Önemli Değişiklikler İçeren Kanun Teklifi Sundu

MHP'li Özdemir, İmar Kanunu'nda Önemli Değişiklikler İçeren Kanun Teklifi Sundu