20 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Sivas Haberleri Bebek Şehit Edilir Mi? Bedirhan Bebeğin Emziği Müzedeki Ziyaretçileri Duygulandırıyor

Bebek Şehit Edilir Mi? Bedirhan Bebeğin Emziği Müzedeki Ziyaretçileri Duygulandırıyor

Hakkari Yüksekova’da 2018 yılında şehit edilen 10 aylık Bedirhan Mustafa bebek ve annesi Nurcan Karakaya’nın emanetleri Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ndeki müzede sergileniyor. Ziyaretçiler, bu emanetleri görünce derin duygular yaşıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Bebek Şehit Edilir Mi? Bedirhan Bebeğin Emziği Müzedeki Ziyaretçileri Duygulandırıyor

SİVAS (GazeteSivas) - Hakkari Yüksekova’da babasını birliğinde ziyaret eden 10 aylık Bedirhan Mustafa bebek ve annesi Nurcan Karakaya'nın şehit edildiği olay, ziyaretçileri derinden etkiliyor.

Şehitlerin Emanetleri Müzesinde Sergileniyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 31 Temmuz 2018'de meydana gelen olayda, Astsubay Çavuş Serkan Karakaya'yı ziyaret eden Nurcan Karakaya ve 10 aylık bebeği Bedirhan Mustafa Karakaya, dönüş yolunda PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan patlayıcının infilak etmesi sonucu hayatını kaybetti. Olayda anne Nurcan Karakaya olay yerinde, 10 aylık Bedirhan bebek ise kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

Resim

"Bebekten Şehit Olur Mu?"

Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fatih Deveci, müzede sergilenen Bedirhan bebeğin yeleği ve emziği ile ilgili olarak, ziyaretçilerin duygusal anlar yaşadığını belirtti. Deveci, “Genci, yaşlısı, öğrencisi kim gelirse bize sordukları ilk soru; ‘Bebekten şehit olur mu?’ Biz de onlara 'karşımızda ki alçak bir terör örgütü, bunlar için genç, yaşlı, çocuk, bebek, asker, polis ya da basın mensubu fark etmiyor' diyoruz” dedi.

Bedirhan Bebek ve Annesi Anılıyor

Bedirhan bebeğin ve annesi Nurcan Karakaya'nın şehadetlerinin 6. yıl dönümünde anıldığını belirten Deveci, “Bu yıl Bedirhan bebeğimizin şehadetinin 6’ncı seneyi devriyesi. 2018 yılında Bedirhan bebek ve annesi Nurcan Karakaya, astsubay eşini Hakkari’de bulunan üs bölgesinde ziyaret ettiğinde teröristler tarafından fark ediliyor. Dönüş yolunda bombalı saldırı ile birlikte 10 aylık bebeğimiz ve annesi şehadet şerbetini içiyor” ifadelerini kullandı.

"PKK Tarafından Vahşice Katledilen En Genç Vatandaşımızdır"

Bedirhan bebeğin unutulmayacağını belirten Deveci, “Bedirhan bebek, Türkiye gündemine oturmuş, Türkiye’de söz sahibi olmuş bir şehittir. Bedirhan bebek şehit olduğunda Cumhurbaşkanımız ve o günün devlet erkanı tüm programlarını iptal etti. Cumhurbaşkanımız, 10 aylık bebeğin tabutunu sırtında taşıyarak defneden kişilerden biridir. Bedirhan bebek, PKK terör örgütü tarafından vahşice katledilen en genç vatandaşımızdır. Bu sebeple unutulmaması gayet normaldir” diye konuştu.

GazeteSivas.com Okuyucusuna Not:

Bu haber, Hakkari Yüksekova'da şehit edilen Bedirhan Mustafa bebek ve annesi Nurcan Karakaya'nın anısına yazılmıştır. Detaylar ve en güncel haberler için GazeteSivas.com'u takip etmeyi unutmayın.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas'ta Gece Saatlerinde Su Kesintisi Yaşandı

Sivas'ta Gece Saatlerinde Su Kesintisi Yaşandı