08 Eylül 2024
weather
25°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Sivas Haberleri Organlarıyla 4 Kişiye Umut Olan Gülsüm Türkkahraman'ın Cenazesi Sivas'ta Toprağa Verildi

Organlarıyla 4 Kişiye Umut Olan Gülsüm Türkkahraman'ın Cenazesi Sivas'ta Toprağa Verildi

Kars'ta beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden ve organları 4 kişiye umut olan Gülsüm Türkkahraman'ın cenazesi, memleketi Sivas'ta toprağa verildi. Organları Erzurum ve Samsun'daki hastalara nakledilecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Organlarıyla 4 Kişiye Umut Olan Gülsüm Türkkahraman'ın Cenazesi Sivas'ta Toprağa Verildi

Organlarıyla 4 Kişiye Umut Olan Kadının Cenazesi Memleketi Sivas'ta Toprağa Verildi

Kars'ta, beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden ve yakınları tarafından organları bağışlanan kadının cenazesi memleketi Sivas'ta defnedildi. 14 Haziran'da evinde beyin kanaması geçiren ve kaldırıldığı Kars Harakani Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitiren 2 çocuk annesi 40 yaşındaki Gülsüm Türkkahraman'ın cenazesi, memleketi Sivas'a getirildi.

Kars'ta beyin kanaması geçirerek hayatını kaybeden ve organları 4 hastaya umut olan Gülsüm Türkkahraman, Sivas'ta son yolculuğuna uğurlandı. Organları Samsun ve Erzurum'daki hastalara nakledilecek olan Türkkahraman'ın bağışı, 4 kişiye yeni bir yaşam şansı sunacak.

40 yaşındaki iki çocuk annesi Gülsüm Türkkahraman, Kars Harakani Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındıktan sonra beyin ölümünün gerçekleşmesiyle birlikte, eşi Sefa Türkkahraman tarafından organlarının bağışlanması kararı alındı. 11 yıldır Kars AFAD Müdürlüğünde görev yapan Sefa Türkkahraman, eşinin bu zor kararını aldı ve ailesi de bu kararı destekledi.

2 çocuk annesi Gülsüm Türkkahraman'ın acı sonu: Organları 4 kişiye umut  oldu! - Yaşam Haberleri

Cenaze Töreni ve Defin İşlemleri

Türkkahraman'ın cenazesi, öğle vakti Ay Yıldız Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Yukarı Tekke Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenazeye, Türkkahraman'ın Kars İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde (AFAD) görev yapan eşi Sefa Türkkahraman, yakınları, Sivas AFAD İl Müdürlüğü çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Organ Bağışı ve Nakiller

Gülsüm Türkkahraman'ın bağışlanan organlarından iki böbreği, karaciğeri ve iki korneası, Erzurum ve Samsun'daki 4 hastaya nakledilecek. Bu bağış, hayat bekleyen hastalar için büyük bir umut oldu.


GazeteSivas.com Okuyucusuna Not:

Bu haber Gazete Sivas için hazırlanmıştır ve tüm telif hakları saklıdır. Organlarıyla 4 kişiye umut olan Gülsüm Türkkahraman'ın cenazesi, organ bağışı, ve Sivas'ta toprağa verilmesi ile ilgili en güncel bilgileri sunmaya devam edeceğiz. GazeteSivas.com'u takip edin ve Sivas'ın en güncel ve doğru haberlerini öğrenmek için düzenli olarak ziyaret etmeyi unutmayın.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP'li Sarıbal: Adalet ve Yargı Arayışında Sivas Olaylarını Anımsattı

CHP'li Sarıbal: Adalet ve Yargı Arayışında Sivas Olaylarını Anımsattı