08 Eylül 2024
weather
25°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Sivas Haberleri Sivas'ta Balık Adamlar "Doğal Akvaryum"u Temizledi

Sivas'ta Balık Adamlar "Doğal Akvaryum"u Temizledi

AFAD ekipleri, Sivas'ın Gürün ilçesindeki Gökpınar Gölü'nde temizlik çalışması ve dalgıç eğitimi gerçekleştirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Sivas'ta Balık Adamlar "Doğal Akvaryum"u Temizledi

Sivas'ta Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) bünyesinde görevli balık adamlar, Gürün ilçesindeki Gökpınar Gölü'nde temizlik çalışması gerçekleştirdi. Bu etkinlik, hem çevre temizliği hem de boğulma müdahale kapasitesini artırmak amacıyla düzenlendi.

Gökpınar Gölü'nde Temizlik Çalışması

Gökpınar Gölü, Sivas kent merkezine 147 kilometre, Gürün ilçe merkezine ise 10 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Berrak suyu ve turkuaz mavisi görünümü nedeniyle "doğal akvaryum" olarak adlandırılan gölde, Sivas ve Tokat AFAD Su Altı Arama Kurtarma ekibinden 8 dalgıç, tüplü dalış yaparak dip temizliği gerçekleştirdi. Ayrıca, dipten kaynaklarla beslenen ve derinliği 15 metreyi bulan gölde yosun temizliği de yapıldı.

Boğulma Müdahale Kapasitesini Artırmak

AFAD personeli, bu temizlik çalışmasının yanı sıra, boğulmalara müdahale kapasitesini artırmak amacıyla dalgıçlara üç gün süren eğitim verdi. Bu eğitim, su altı arama ve kurtarma ekiplerinin yetkinliğini artırmayı hedefliyor.

Gökpınar Gölü'nün Önemi

Gökpınar Gölü, Cumhurbaşkanı Kararı ile "hassas korunacak alan" olarak tescil edildi. Jeolojik miras listesine giren göl, doğa severler ve dalgıçlar için önemli bir destinasyon olma özelliği taşıyor.

GazeteSivas.com Okuyucusuna Not: Bu haber, Sivas'ın Gürün ilçesindeki Gökpınar Gölü'nde gerçekleştirilen su altı temizliği ve eğitim çalışmalarını ele almaktadır. Detaylar ve en güncel haberler için GazeteSivas.com'u takip etmeyi unutmayın.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ulaş Gölü Kuraklıkla Mücadele Ediyor

Ulaş Gölü Kuraklıkla Mücadele Ediyor