20 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Sivas Haberleri Sivas'ta pazarcı da, market de mağdur olmayacak

Sivas'ta pazarcı da, market de mağdur olmayacak

Sivas'ta pazarcı esnafı, zincir marketlerin pazar günleri pazar ürünlerine uyguladığı indirimleri protesto etti. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin öncülüğünde düzenlenen istişare toplantısında pazarcı esnafının mağduriyetini gidermek için ortak kararlar alındı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Sivas'ta pazarcı da, market de mağdur olmayacak

Sivas'ta pazarcı esnafı, zincir marketlerin pazar günleri pazar ürünlerine uyguladığı indirimleri protesto ederek, pazarcı esnafının mağduriyetini dile getirdi. 25 Temmuz 2024 tarihinde Alibaba Mahallesi'nde düzenlenen protesto, zincir marketlerin pazar günleri pazar ürünlerine dip fiyat uygulayarak pazarcı esnafının iş yapmasını engellediği iddialarını gündeme getirdi. Protesto sırasında pazarcılar, ellerinde “Pazarcı esnafı yalnız değildir”, “Marketlerin ekmeğimizle oynamasına müsaade etmeyeceğiz” ve “Pazardan alışveriş yapmak ayrıcalıktır” yazılı dövizler taşıyarak marketlerin önünde toplandı.

Sivas Pazarcılar Odası Başkanı Halil Şahin, yaptığı açıklamada, yerel marketlerin pazarcı esnafının iş yapmasını engellediğini ve pazarcı esnafının bu durumdan büyük zarar gördüğünü belirtti. Şahin, marketlerin pazar günleri domatesi 10 TL'den satarken, diğer günlerde 30 TL'den satmasını eleştirerek, "Market önlerini pazar yerine çevirdiler, biz aşağıda can çekişiyoruz. Buna bir çare istiyoruz. Kaldırım işgali var. Vatandaşlar yürüyemiyor. Bunların para kazanması için birilerinin ölmesi mi lazım? Bunlara 900 TL ceza yazılıyor. Zabıtaya cezanı yaz git diyorlar. Bu cezalar caydırıcı değil, biz kapatma cezası istiyoruz" dedi.

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil de pazarcı esnafının yanında olduklarını belirterek, indirimlerin amacının pazarcı esnafının iş yapmasını engellemek olduğunu söyledi. Demirgil, "Kışın soğukta, yazın sıcakta sabah erken saatlerde kalkıp akşama kadar ekmeğini kazanabilmek için büyük bir mücadele veriyorlar. Biz pazarcı esnafımızın bu mücadelesinde yanlarındayız. Birileri büyürken altta küçük esnaf ve sanatkarı hırpalamanın, onların para kazanmaması için mücadele etmenin de bir anlamı yok. Hepimiz aynı gemideyiz. Bu gemi batarsa, herkes zarar görür" ifadelerini kullandı.

Çözüm Toplantısı ve Alınan Kararlar

Protestonun ardından, pazarcı esnafının sorunlarını çözmek amacıyla Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil'in öncülüğünde bir istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıya Zabıta Müdürü Nuri Çayır, Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Halil Şahin, Pazarcılar Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ve Sivas'ta hizmet veren yerel ve ulusal marketlerin yöneticileri katıldı. Toplantıda, pazar günleri marketlerin yaptığı indirimlerin pazarcı esnafını mağdur ettiği vurgulandı ve bu durumun çözülmesi için ortak kararlar alındı.

Başkan Demirgil, toplantının sonunda yaptığı açıklamada, pazarcı esnafının sorunlarının çözülmesi için önemli adımlar atıldığını belirtti. Demirgil, "Yapılan toplantı ve alınan kararlar ile hem market esnafımız hem de pazarcı esnafımız zarar görmeyecek. Almış olduğumuz karara hassasiyet gösterecek olan yerel ve ulusal market yöneticilerimize, Zabıta Müdürümüze ve Pazarcılar Odası Başkanımıza, pazarcı esnafımıza teşekkür ediyoruz. Bundan sonra Sivas'ta esnafımız sıkıntı yaşamayacaktır. Almış olduğumuz kararlar Zabıta Müdürlüğümüz, İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Ticaret İl Müdürlüğümüz tarafından da takip edilecektir. Sivas'ımıza hayırlı olsun" dedi.

GazeteSivas.com Okuyucusuna Not:

Bu haber, Sivas’ta pazarcı esnafı ile zincir marketler arasında yaşanan sorunların çözümü için düzenlenen protesto ve istişare toplantısının detaylarını içermektedir. Detaylar ve en güncel haberler için GazeteSivas.com'u takip etmeyi unutmayın.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas Gücü Belediyespor Özer Karadaş ve Ekibi ile Anlaştı

Sivas Gücü Belediyespor Özer Karadaş ve Ekibi ile Anlaştı