16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem Bolu Göynük'teki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı: Vatandaşlar Evlerine Döndü

Bolu Göynük'teki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı: Vatandaşlar Evlerine Döndü

Bolu'nun Göynük ilçesinde çıkan orman yangını, 72 saatlik müdahale sonucu kontrol altına alındı. Yangın nedeniyle tahliye edilen köylüler, evlerine geri dönmeye başladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Bolu Göynük'teki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı: Vatandaşlar Evlerine Döndü

Bolu'nun Göynük ilçesinde, 15 Ağustos'ta başlayan orman yangını, 72 saat süren yoğun müdahaleler sonucunda kontrol altına alındı. Yangın, Bekirfakılar köyü ve çevre mahallelerde büyük paniğe neden oldu.

Alevlerin hızla yayılması nedeniyle, Bekirfakılar köyü Ayvatlar Mahallesi, Çaylak köyü Seferler Mahallesi, Umurlar köyü ve Yeniköy gibi yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşlar tedbir amacıyla evlerinden tahliye edildi.

Ayvatlar Mahallesi sakinlerinden Ayşe Kapanöz, "Resmen cehennemi yaşadık, mucize eseri kurtulduk" diyerek yaşadıkları korkuyu anlattı. Yangının kontrol altına alınmasının ardından, köylüler yeniden evlerine dönmeye başladı.

Yangınla mücadelede Türkiye'nin dört bir yanından gelen ekipler büyük çaba sarf etti. Özellikle Antalya, Hatay, Rize, Kayseri, Sivas gibi illerden gelen itfaiye ekipleri, yangının kontrol altına alınmasında büyük rol oynadı.

Ayvatlar Mahallesi'nden 43 yaşındaki Binnur Altınok ise, "Dudaklarımda korkudan ve stresten yara çıktı," diyerek yaşadıkları zorlu süreci ifade etti. Yangının evlerine kadar yaklaşması ve kümese çok yakın bir noktada durması köylülerde büyük bir endişe yarattı.

Jandarma ekipleri, yangının çıkış nedenini araştırmak için soruşturma başlattı. Yangın sonucu 6 hektarlık alanın zarar gördüğü belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Göbeklitepe'nin Ziyaretçi Sayısı 2024'te Rekor Kırdı

Göbeklitepe'nin Ziyaretçi Sayısı 2024'te Rekor Kırdı