16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem Ticaret Bakanlığı, Yenilenmiş Ürün Satışı Yönetmeliği'nde Değişiklik Yaptı

Ticaret Bakanlığı, Yenilenmiş Ürün Satışı Yönetmeliği'nde Değişiklik Yaptı

Ticaret Bakanlığı, yenilenmiş ürünlerin satışına ilişkin yönetmelikte önemli değişiklikler yaptı. Değişiklikler, yenileme yetki belgesinin askıya alınması ve iptal edilmesi süreçlerini düzenlerken, yenileme merkezlerine ilişkin yeni yükümlülükler getiriyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Ticaret Bakanlığı, Yenilenmiş Ürün Satışı Yönetmeliği'nde Değişiklik Yaptı

Ticaret Bakanlığı, Yenilenmiş Ürünlerin Satışı Hakkında Yönetmelik'te değişiklikler yaparak, sektöre yönelik yeni düzenlemeleri Resmi Gazete'de yayımladı. Buna göre, elektronik kimlik bilgisi bulunan kullanılmış malların ticaretini yapan kişiler ve iş yerleri, Bakanlık tarafından oluşturulan sisteme belirlenen bilgi ve belgeleri kaydetmek zorunda olacak.

Yönetmeliğin 10'uncu maddesi, "Yenileme yetki belgesinin askıya alınması ve iptali" başlığıyla yeniden düzenlendi. Bu düzenlemeye göre, yönetmeliğe aykırı uygulamaların tespiti durumunda, yenileme yetki belgesi altı aya kadar askıya alınabilecek ve aykırılıklar giderilmezse belge iptal edilecek.

Yenileme merkezlerine, şubelerinin yanı sıra yetkili alıcı ve satıcılar aracılığıyla yenileme hizmeti sunma imkânı tanındı. Ayrıca, yenileme yetkisi verilen ticari işletmelerin bu yetkiyi başka işletmelere devretmesi yasaklandı.

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bu değişikliklerin, sektördeki kayıt dışılığın önlenmesi, tüketicilerin korunması ve yenilenmiş ürün sektörünün büyümesi amacıyla yapıldığı belirtildi. Ayrıca, kullanılan ürünlerin Bakanlık tarafından oluşturulacak bilgi sistemine kaydedilmesi zorunluluğu getirildi.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
BMW, Yangın Riski Nedeniyle 720 Binden Fazla Aracı Geri Çağırıyor

BMW, Yangın Riski Nedeniyle 720 Binden Fazla Aracı Geri Çağırıyor