18 Ekim 2024
weather
15°
ANASAYFA Ekonomi Sivas'ta Buğday Hasadında Beklenen Rekor Verim Artışı Heyecan Yarattı

Sivas'ta Buğday Hasadında Beklenen Rekor Verim Artışı Heyecan Yarattı

Sivas Ziraat Odası, bu yıl Sivas'ta rekor buğday rekoltesi beklediklerini açıkladı. Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Çetindağ, yüksek verim ve kalitede buğday hasatlarını umut ettiklerini belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sivas'ta Buğday Hasadında Beklenen Rekor Verim Artışı Heyecan Yarattı

Sivas'ta Buğday Üreticileri Gelecek İçin Umutsuz Değil

Çiftçiler İlaçlama Yaparak Verim ve Kalite Kaybını En Aza İndirmeye Çalışıyor

Geçtiğimiz yıl yoğun yağışlardan kaynaklanan verim ve kalite kaybının ardından Sivas'ta buğday üreticileri, septorya hastalığına karşı önlem almak amacıyla ilaçlama çalışmalarına hız verdi. Sivas Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Çetindağ, bu yıl toprakla buluşan tohumların büyüdüğünü ve yüksek verim ile kaliteli buğday hasat etmeyi umut ettiklerini belirtti.

Çiftçilerin Gelecek Planları

Çetindağ, Sivas'ın Türkiye'nin buğday ambarı olduğunu vurgulayarak, 2023'teki hava koşullarının sarı pas hastalığı nedeniyle verim kaybına yol açtığını ve bu durumun kalite ve katma değeri düşürdüğünü ifade etti. Geçen yıl yaşanan sorunların tekrarlanmaması için çiftçilere eğitimler verildiğini ve uyarıldığını belirten Çetindağ, bu yıl hava şartlarının geçen yıla göre daha olumlu seyretmesinden dolayı yüksek verim ve kalite beklentilerinin olduğunu dile getirdi.

2024 Hedefleri

Çetindağ, 2024 yılında en üst kalitede buğday elde etmeyi umut ettiklerini belirterek, çiftçilerin her geçen yıl üretime daha fazla önem verdiklerini söyledi. Ülkeye katma değer sağlayacak kaliteli buğdayların üretilmesinin amaçlandığını ifade eden Çetindağ, çiftçilerin geçen yıl yaşanan sıkıntıları bu yıl tekrar yaşamamak adına ellerinden geleni yaptıklarını ve ilaçlamalara devam ettiklerini aktardı.

İhracat Şampiyonları Ödüllendirildi

Öte yandan, AKAMİB tarafından düzenlenen törende ihracat şampiyonları ödüllendirildi. Ticaret Bakanlığı'nın sahte yetkili servislere verdiği ceza miktarının 15 milyon lirayı bulduğu açıklandı. Ekonomi haberlerine göre, şehirler arasında ticarette yaşanan dolandırıcılık vakalarına karşı yasal yaptırımların arttırıldığı belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas Gençlik spor, Türkiye Şampiyonası'nda yükselmeye devam ediyor

Sivas Gençlik spor, Türkiye Şampiyonası'nda yükselmeye devam ediyor