18 Eylül 2024
weather
24°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Teknoloji EBRD'den Borusan EnBW Enerji'ye 60 Milyon Dolarlık Rüzgar Enerjisi Desteği

EBRD'den Borusan EnBW Enerji'ye 60 Milyon Dolarlık Rüzgar Enerjisi Desteği

EBRD, Sivas ve Tekirdağ'da 116 megavat kapasiteli rüzgar enerjisi santrallerinin geliştirilmesi için Borusan EnBW Enerji'ye 60 milyon dolar finansman sağladı. Proje, Türkiye'nin yenilenebilir enerji kapasitesini artırarak karbon emisyonlarını azaltmasına katkı sağlayacak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
EBRD'den Borusan EnBW Enerji'ye 60 Milyon Dolarlık Rüzgar Enerjisi Desteği

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Sivas ve Tekirdağ'da toplam 116 megavat kapasiteli rüzgar enerjisi santrallerinin geliştirilmesi ve inşası için Borusan EnBW Enerji'ye 60 milyon dolarlık finansman sağladı. EBRD Sürdürülebilir Altyapı Grubu Avrasya, Orta Doğu ve Afrika Enerji Direktörü Aida Sitdikova, bu finansmanın Türkiye'nin karbon emisyonlarını azaltma ve yenilenebilir enerji kapasitesini artırma hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti.

Borusan EnBW Enerji Genel Müdürü Enis Amasyalı, Türkiye'nin yeşil enerji dönüşümünde önemli bir rol oynadıklarını ifade ederek, 116 megavat kurulu güce sahip yeni rüzgar santrallerine sağlanan finansmanın bu kararlılığın somut bir göstergesi olduğunu vurguladı. Amasyalı, bu yatırımların enerji üretim kapasitesini artıracağını ve sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlayacağını söyledi. Balabanlı ve Pelit Rüzgar Enerji Santrali projelerinin enerji arz güvenliğine, uygun fiyatlı enerji sağlanmasına ve iklim değişikliğiyle mücadeleye önemli katkılarda bulunacağını belirten Amasyalı, toplumsal cinsiyet eşitliğini ve kadınların iş gücüne katılımını desteklemenin de öncelikli hedefler arasında yer aldığını ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Evde Yaptığı Hamur İşleriyle Girişimci Olan Rukiye Yılmaz: "Bu İşi Her Kadın Yapabilir"

Evde Yaptığı Hamur İşleriyle Girişimci Olan Rukiye Yılmaz: "Bu İşi Her Kadın Yapabilir"