18 Eylül 2024
weather
24°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Ekonomi Türkiye'deki Asgari Ücret Avrupa'da En Düşük Beş Ülkeden Biri

Türkiye'deki Asgari Ücret Avrupa'da En Düşük Beş Ülkeden Biri

Eurostat verilerine göre, Türkiye’de brüt asgari ücret 530 Euro olarak belirlendi ve Avrupa'da en düşük beşinci brüt asgari ücrete sahip ülke konumunda bulunuyor. Lüksemburg'da asgari ücret Türkiye'nin neredeyse 5 katı olarak 2.570 Euro olarak kaydedildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Türkiye'deki Asgari Ücret Avrupa'da En Düşük Beş Ülkeden Biri

Yılın ikinci yarısı için ara zam alamayan Türkiye'deki asgari ücretli, Avrupa ülkeleri arasında en düşük asgari ücrete sahip ülkeler arasında kalmaya devam ediyor. Eurostat verilerine göre Türkiye’de brüt asgari ücret 530 Euro olarak belirlenirken, bu rakam Litvanya, Romanya ve Macaristan gibi ülkelerin bile gerisinde kaldı. Türkiye, Avrupa’da en düşük beşinci brüt asgari ücrete sahip ülke konumunda bulunuyor. Türkiye’den daha düşük asgari ücret uygulayan ülkeler ise Bulgaristan, Arnavutluk, Moldova ve Ukrayna olarak sıralandı.

Eurostat’ın verilerine göre, Lüksemburg’da brüt asgari ücret 2.570 Euro olarak kaydedilirken, Türkiye'nin asgari ücretini neredeyse 5'e katladı. İlk 5 sırayı Lüksemburg, İrlanda, Hollanda, Belçika ve Almanya alırken, bu ülkelerde asgari ücret 2 bin Euro’nun üzerinde yer alıyor. Avrupa’da en düşük asgari ücret 184 Euro ile Ukrayna’da bulunuyor, onu 260 Euro ile Moldova ve 398 Euro ile Arnavutluk takip ediyor.

OECD’nin 2023 yılı verilerine göre, Türkiye’de asgari ücret, medyan ücretin yüzde 64.6’sına karşılık geliyor ve bu oranla Avrupa’da Portekiz’in ardından ikinci sırada yer alıyor. Avrupa’da asgari ücretin medyan ücrete oranı; Bulgaristan’da yüzde 49.5, Romanya’da yüzde 56.2, Hırvatistan’da ise yüzde 45 oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
PARIS 2024'te Türkiye 4 Madalya Kazandı, Sivaslı Sporcu Halaylarla Karşılandı

PARIS 2024'te Türkiye 4 Madalya Kazandı, Sivaslı Sporcu Halaylarla Karşılandı