Preply tarafından 9 ülkede 5 bin 400 katılımcıyla gerçekleştirilen "Kuşaklar Arası Beklenti ve Öğrenme Alışkanlıkları Araştırması", Türkiye'de 5 kişiden ikisinin kendi işini kurmak istediğini ortaya koydu. Araştırma, finansal istikrarın, kuşak ya da ülke fark etmeksizin tüm katılımcıların ortak önceliği olduğunu gösterdi. Türkiye'deki katılımcılar için kariyer en önemli öncelik olarak belirtilirken, Z ve Y kuşakları arasında finansal istikrar ve kariyer en çok öne çıkan hedefler arasında yer aldı.
Araştırma, dünya genelinde profesyonel gelişim için dil öğrenmenin öncelikli olduğunu ortaya koydu. Katılımcıların yüzde 29'u dil öğrenmeyi, yapay zeka araçlarını kullanmayı ve teknoloji becerilerini geliştirmeyi tercih etti. Dilbilim Profesörü Dr. Melissa Baese Berk, dil öğrenmenin her ekonomide değerli bir unsur olmayı sürdürdüğünü belirtti.
Türkiye, yapay zeka kullanımında diğer ülkeleri geride bırakarak birinci sırada yer aldı. Türkiye'deki katılımcıların yüzde 61'i yapay zeka asistanlarını aktif olarak kullandığını belirtti. Yapay zeka kullanımının başlıca sebebi olarak iş amaçları öne çıktı. Türkiye, yapay zeka benimseme oranında ABD, Almanya, Japonya ve Güney Kore gibi ülkeleri geride bıraktı.
Araştırmanın sonuçları, yüksek enflasyon ve artan yaşam maliyetlerinin tüm kesimlerin önceliklerini belirlediğini gösterirken, aile ve arkadaşlarla daha çok vakit geçirme ve sağlığa verilen önem de öncelikler arasında yer aldı.