19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Toplantısı Sonrası Açıklamalar: "Yeni Anayasa, Turizm ve Ekonomi Hedeflerimiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Toplantısı Sonrası Açıklamalar: "Yeni Anayasa, Turizm ve Ekonomi Hedeflerimiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarda yeni anayasa çalışmalarına, Narin Güran cinayetine, ekonomiye ve turizm hedeflerine değindi. Erdoğan, sivil anayasanın zorunluluk olduğunu vurgularken, ekonomide enflasyonu düşürmek ve istihdamı artırmak için çalışmaların süreceğini belirtti. 2024 yılı için 60 milyon turist ve 60 milyar dolar turizm geliri hedeflendiğini açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Toplantısı Sonrası Açıklamalar: "Yeni Anayasa, Turizm ve Ekonomi Hedeflerimiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, 3 saat 45 dakika sürdü. Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Erdoğan, gündem başlıkları arasında teğmenlerin yemini, yeni anayasa, Narin Güran cinayeti, Ayşenur Ezgi'nin İsrail'de öldürülmesi ve ekonomi gibi konular yer aldı.

Erdoğan, harp okullarının mezuniyet törenlerinde bu yıl mezun olan 1613 öğrencinin arasında kadın teğmenlerin okul birincisi olmasının anlamlı olduğunu vurguladı. Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin disiplin ve itibarını korumak adına gerekli tahkikatların hassasiyetle yürütüldüğünü belirtti ve ordunun yıpratılmasına müsaade etmeyeceklerini ifade etti.

Erdoğan, yeni sivil anayasanın Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu bir zorunluluk olduğunu belirterek, 28. dönemde bu hedefe ulaşmak için çalışacaklarını söyledi. Ayrıca, Narin Güran cinayetiyle ilgili de konuşan Erdoğan, suçluların adalet önünde en ağır cezaya çarptırılacağını ve çocukları koruma mücadelesinin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.

Ekonomiye dair açıklamalarda bulunan Erdoğan, Türkiye’nin 2024 yılı hedeflerinde 60 milyon turist ve 60 milyar dolarlık turizm geliri hedeflediklerini belirtti. Enflasyonda kalıcı düşüş sağlanacağını ve ekonomi politikalarının uyum içinde yürütülerek tek haneli enflasyon hedeflerine ulaşılacağını ifade etti. Türkiye'nin büyüme oranlarının pozitif seyrettiğini ve istihdamda rekorlar kırıldığını söyleyen Erdoğan, işsizliği tek hanelerde tutmayı ve 2,3 milyon yeni istihdam sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Koyulhisar’da Sel Nedeniyle Kapanan Köy Yolu Yeniden Ulaşıma Açıldı

Koyulhisar’da Sel Nedeniyle Kapanan Köy Yolu Yeniden Ulaşıma Açıldı