22 Ekim 2024
weather
16°
ANASAYFA Sivas Haberleri MHP'li Özdemir, İmar Kanunu'nda Önemli Değişiklikler İçeren Kanun Teklifi Sundu

MHP'li Özdemir, İmar Kanunu'nda Önemli Değişiklikler İçeren Kanun Teklifi Sundu

MHP'li İsmail Özdemir, deprem izolatörlerinin zorunlu hale getirilmesini öngören kanun teklifini sundu. Teklif, 4 kat ve üzeri binalar için İmar Kanunu'nda değişiklik öngörüyor

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MHP'li Özdemir, İmar Kanunu'nda Önemli Değişiklikler İçeren Kanun Teklifi Sundu

MHP'li Özdemir, Deprem İzolatörleri İçin Kanun Teklifi Sundu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, deprem riskini azaltmak amacıyla binalarda deprem izolatörlerinin kullanılmasını zorunlu hale getirecek bir kanun teklifi sundu.

Depremlerin Yıkıcı Etkisi

MHP'li Özdemir, 17 Ağustos 1999 depreminin Marmara Bölgesi'nde endüstrileşmenin ve şehirleşmenin yoğun olduğu bir bölgede meydana gelmesinin büyük can kaybına ve ekonomik zararlara yol açtığını belirtti.

Ekonomik Maliyet

Depremlerin ekonomik maliyetinin yüksek olduğuna dikkat çeken Özdemir, uluslararası verilere göre 1999 depreminin dünya çapında altıncı büyük ekonomik kayba sebep olduğunu ifade etti.

Sismik İzolatörlerin Önemi

Özdemir, deprem riski altındaki binalarda sismik izolatörlerin kullanılmasının, deprem etkisiyle oluşabilecek kayıpları azaltmanın tek etkili yol olduğunu vurguladı.

Yapısal Hareketlerin Kontrolü

Sismik izolatörlerin, yapısal hareketlerin kontrolünü sağlayarak deprem yükünü absorbe edip üst katlara azalmış olarak ilettiğini belirten Özdemir, bu uygulamanın özellikle hastanelerde zorunlu hale getirildiğini aktardı.

Zorunlu Kullanım

Özdemir, kanun teklifiyle birinci ve ikinci derece deprem bölgelerinde bulunan illerde 4 kattan fazla yapılarda deprem izolatörlerinin kullanımının zorunlu hale gelmesinin amaçlandığını söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas'ta Bahçeli Evler Projesi Başlıyor

Sivas'ta Bahçeli Evler Projesi Başlıyor