19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem CHP MYK'dan Hükümete Eleştiri: "Çocuklarımız Güvende Değil"

CHP MYK'dan Hükümete Eleştiri: "Çocuklarımız Güvende Değil"

CHP MYK toplantısında konuşan Parti Sözcüsü Deniz Yücel, şehitler ve küçük Narin Güran'ın ölümü üzerinden hükümeti eleştirdi. Yücel, çocuk ve kadın cinayetlerinin önlenemediğini, hukukun yetersiz kaldığını vurgulayarak, İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılmasını ve emeklilik sisteminin tehlikeye atılmasını eleştirdi. CHP'nin değişim sürecine dikkat çeken Yücel, partinin birlik içinde olduğunu söyledi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
CHP MYK'dan Hükümete Eleştiri: "Çocuklarımız Güvende Değil"

CHP MYK, saat 16.00'da toplandı. Toplantı devam ederken Parti Sözcüsü Deniz Yücel, basına açıklamalarda bulundu. Yücel, Türkiye'yi derinden sarsan olaylarla ilgili olarak hükümete eleştirilerde bulundu ve şehit düşen askerler ile küçük Narin Güran için başsağlığı diledi.

Yücel, çocuk ölümleri ve kadın cinayetleriyle ilgili hukukun yetersizliğine dikkat çekti, İstanbul Sözleşmesi'nin yürürlükten kaldırılmasını ve kadınların haklarının kısıtlanmasını eleştirdi. AKP'nin liyakatsiz yönetim anlayışını suçlayan Yücel, devletin çocukları ve kadınları koruyamadığını vurguladı.

Eğitim sisteminde tarikatların etkisine dikkat çeken Yücel, Milli Eğitim Bakanı'nın laik, bilimsel ve çağdaş eğitime karşı hareket ettiğini belirtti. AKP'nin emeklilik sistemini de hedef aldığını söyleyen Yücel, kıdem tazminatının ortadan kaldırılmasına karşı olduklarını dile getirdi. Yücel, dış politikada tutarsızlıkları eleştirerek Türkiye'nin uluslararası alanda güvenilmez bir ülke haline geldiğini ifade etti. CHP'nin değişim sürecine dikkat çeken Yücel, partinin birlik ve beraberlik içinde olduğunu belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Suşehri'nde Seyir Halindeki Kamyon Alev Aldı: Araç Kullanılamaz Hale Geldi

Suşehri'nde Seyir Halindeki Kamyon Alev Aldı: Araç Kullanılamaz Hale Geldi