19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Genel Olimpiyat Madalyalı Yusuf Dikeç: "Çizgim Bu Ülkeye Hizmet Etmek"

Olimpiyat Madalyalı Yusuf Dikeç: "Çizgim Bu Ülkeye Hizmet Etmek"

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç, atış pozisyonunun dünya genelinde kabul görmesinden memnun olduğunu belirtti. Sosyal medyada annesiyle ilgili yapılan olumsuz yorumlara da değinen Dikeç, sporcu kimliğiyle ülkeye hizmet etmeyi öncelik olarak gördüğünü ve siyasi tartışmalardan uzak durmak istediğini vurguladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Olimpiyat Madalyalı Yusuf Dikeç: "Çizgim Bu Ülkeye Hizmet Etmek"

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Şevval İlayda Tarhan ile birlikte ülkemize gümüş madalya kazandıran Yusuf Dikeç, atış sırasındaki fotoğrafıyla dünya genelinde gündem olmuştu. MEV Koleji Özel Ankara Okulları'nın 2024-2025 eğitim öğretim yılı açılış törenine katılan Dikeç, başarıları ve sosyal medyada annesiyle paylaştığı fotoğrafa gelen olumsuz yorumlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Dikeç, 20 yıldır aynı pozisyonda atış yaptığını ve bu nedenle dikkat çektiğini belirtti. 2011 yılında dünya şampiyonu olduğu görüntüyle atış pozisyonunun aynı olduğunu söyleyen Dikeç, bu durumun dünya genelinde kabul görmesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Sosyal medyada annesiyle paylaştığı fotoğrafa gelen olumsuz yorumlara ilişkin olarak Dikeç, insanları memnun etmenin her zaman mümkün olmadığını ve kendi çizgisiyle hareket ettiğini belirtti. Dikeç, "Benim bir siyasi ajandam olmadı; her Türk vatandaşı gibi seçim zamanı oyumu kullanırım. Ancak sporcu kimliğimle hareket etmek istiyorum ve ülkemize hizmet etmek tek hedefimdir." dedi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ı örnek gösteren Dikeç, annesinin 90 yaşında olduğunu ve onunla uzun uzun sohbet ettiklerini belirtti. "Anne sevgisi olmayan bir insanda millet sevgisi olmaz. İnsanlar annem üzerinden yapılan tartışmaları bir tarafa çekmeye çalışmasın; herkesin annesi kutsaldır." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Narin Güran Cinayetinde Şok İtiraf: Amca 200 Bin Lira Teklif Etti, Cesedi Dere Yatağına Bıraktı

Narin Güran Cinayetinde Şok İtiraf: Amca 200 Bin Lira Teklif Etti, Cesedi Dere Yatağına Bıraktı