18 Eylül 2024
weather
24°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Sivas Haberleri Evde Yaptığı Hamur İşleriyle Girişimci Olan Rukiye Yılmaz: "Bu İşi Her Kadın Yapabilir"

Evde Yaptığı Hamur İşleriyle Girişimci Olan Rukiye Yılmaz: "Bu İşi Her Kadın Yapabilir"

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde yaşayan Rukiye Yılmaz, evde yaptığı hamur işlerini sosyal medyada satarak yaklaşık yedi yıldır başarılı bir girişimci oldu. Yılmaz, “Başlangıçta büyük hayaller kurmadım ama işler büyüdükçe hayallerim de büyüdü. Bu işi her kadın yapabilir.” diyerek deneyimlerini paylaştı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Evde Yaptığı Hamur İşleriyle Girişimci Olan Rukiye Yılmaz: "Bu İşi Her Kadın Yapabilir"

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde yaşayan Rukiye Yılmaz, evde yaptığı hamur işlerini sosyal medya üzerinden satarak kendine yeni bir gelir kapısı açtı. Yaklaşık yedi yıldır bu işi sürdüren Yılmaz, başlarda çevresindeki insanların desteği ve can sıkıntısıyla başladığı bu işte, kuru mantı, su böreği, yaprak sarması, içli köfte ve etli mantı gibi ürünlerle geniş bir kitleye ulaşmayı başardı.

Başlangıçta büyük hayaller kurmadığını ifade eden Yılmaz, zamanla artan taleplerle birlikte hayallerinin de büyüdüğünü belirtti. Kış aylarında ilçede, yaz aylarında ise gurbetçilere satış yaptığını söyleyen Yılmaz, “Çevremdekiler elimin lezzetli olduğunu söylüyordu, ben de bu işe başladım. İlk başta belki olur, belki olmaz diye düşünüyordum. Ama talepler arttıkça işler büyüdü.” dedi.

Yılmaz, “Çevremdeki birçok kişi olmaz dedi, eşim bile beklemiyordu. Ama şimdi herkes helal olsun diyor. Bu işi her kadın yapabilir.” diyerek diğer kadınlara da cesaret verdi ve çalışmanın önemini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas'ta İkinci Çeyrekte 166 Yapı Ruhsatı Verildi

Sivas'ta İkinci Çeyrekte 166 Yapı Ruhsatı Verildi