18 Eylül 2024
weather
24°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem Milletvekili Emin Şirin: "Narin'in İfadesinin Sızdırılması Soruşturmayı Tehlikeye Atıyor"

Milletvekili Emin Şirin: "Narin'in İfadesinin Sızdırılması Soruşturmayı Tehlikeye Atıyor"

Narin Güran'ın katledilmesi sonrası basına sızan itirafçı ifadeleri, Halk TV Gündem Özel programında tartışıldı. Milletvekili Emin Şirin, ifadelerin sızdırılmasının soruşturmanın sağlıklı ilerlemesini engelleyebileceğini ve adil yargılamayı tehlikeye atabileceğini belirtti. Şirin, Ankara'nın soruşturmaya müdahil olmasını eleştirerek, sürecin Diyarbakır'da deneyimli yetkililerce yönetilmesi gerektiğini ifade etti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Milletvekili Emin Şirin: "Narin'in İfadesinin Sızdırılması Soruşturmayı Tehlikeye Atıyor"

Narin Güran’ın katledilmesinin ardından basına sızdırılan itirafçı ifadeleri üzerine tartışmalar sürüyor. Halk TV Gündem Özel programına katılan Milletvekili Emin Şirin, ifadelerin sızdırılmasının büyük bir tehlike oluşturduğunu belirtti. Şirin, gizlilik kararı olmasına rağmen ifadelerin kamuoyuna sızdırılmasının soruşturmanın seyrini olumsuz etkileyebileceğini vurguladı.

Şirin, "Bu ifadeler sızdırıldı ve tüm şüpheliler bu ifadelerden haberdar oldu. Bu durum çapraz sorgunun etkinliğini zayıflatıyor ve sürecin düzgün ilerlemesini engelliyor. Diğer sanıklar bu ifadeye göre pozisyon alacak ve ifade verecekler. Bu durum, adil yargılamayı sekteye uğratabilir." dedi.

Ayrıca, Şirin Ankara’nın sürece müdahil olmasını da eleştirerek, "Diyarbakır’daki soruşturma evrakı Ankara’ya gitmemeli. Deneyimli yetkililer Diyarbakır’a gidip soruşturmayı desteklemeli, ancak süreci uzaktan yönetmek sağlıklı değil. Bu iş çok sakat ilerliyor." ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ATO Başkanı Gürsel Baran: "2026'da Tek Haneli Enflasyon Hedefine Ulaşacağız"

ATO Başkanı Gürsel Baran: "2026'da Tek Haneli Enflasyon Hedefine Ulaşacağız"