18 Ekim 2024
weather
15°
ANASAYFA Hafik Haber Kesin Korunacak Hassas Alan İlan Edilen Hafik Gölü Turizme Kazandırılacak

Kesin Korunacak Hassas Alan İlan Edilen Hafik Gölü Turizme Kazandırılacak

Sivas Hafik ilçesinde kesin korunacak hassas alan ilan edilen Hafik Gölü'nde çevre düzenleme çalışmalarına başlandı. Proje kapsamında restoran, kafe, gezinti iskelesi, kuş gözlem kulesi, otopark ve yürüyüş yolları yapılacak. Vali Yılmaz Şimşek, gölün doğal dokusunu koruyarak turizme kazandırmayı hedeflediklerini belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Kesin Korunacak Hassas Alan İlan Edilen Hafik Gölü Turizme Kazandırılacak

Sivas'ın Hafik ilçesinde bulunan ve Cumhurbaşkanlığı kararıyla kesin korunacak hassas alan olarak belirlenen Hafik Gölü'nde çevre düzenleme çalışmalarına başlandı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, gölün doğal dokusu korunarak turizme kazandırılması hedefleniyor. Bu amaçla başlatılan projede, restoran, kafe, gezinti iskelesi, kuş gözlem kulesi, otopark ve yürüyüş yolları yapılacak.

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan ve onaylanan, Sivas İl Özel İdaresi ve Hafik Belediyesince yürütülen projenin içeriği hakkında bilgi aldı. Vali Şimşek, "İl Özel İdaremiz ve belediye ekipleri çalışmaya başladı. Amacımız Hafik'imizin bu doğal güzelliğini turizme kazandırmak ve ilçemizin turizm potansiyelini yükseltmek. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

Hafik Gölü, doğal sit alanı ilan edilerek göçmen kuşların doğal üreme alanı olarak ön plana çıkıyor. Proje kapsamında 15 bin metrekare alanda çevre düzenlemesi yapılacak. Vali Şimşek, ayrıca Esenli ve Çakmak köyleri arasında yapımı tamamlanma aşamasına gelen yol çalışmalarını da inceledi.


GazeteSivas.com Okuyucusuna Not:

Bu haber Gazete Sivas için hazırlanmıştır ve tüm telif hakları saklıdır. Sivas'ın Hafik ilçesinde kesin korunacak hassas alan ilan edilen Hafik Gölü'nün turizme kazandırılması, Hafik Gölü çevre düzenleme çalışmaları ve Sivas turizm potansiyeli gibi konulara değinilmiştir. GazeteSivas.com'u takip edin ve Sivas'ın en güncel ve doğru haberlerini öğrenmek için düzenli olarak ziyaret etmeyi unutmayın.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas Yıldızeli Güneykaya'da Yenileme Seçimlerinde AK Parti Zaferi

Sivas Yıldızeli Güneykaya'da Yenileme Seçimlerinde AK Parti Zaferi