16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Asayiş İstihbaratçı kılığına giren dolandırıcı, Iraklı aileden 2 milyon 278 bin TL'yi aldı!

İstihbaratçı kılığına giren dolandırıcı, Iraklı aileden 2 milyon 278 bin TL'yi aldı!

Amasya'da sahte bir istihbaratçı ve üst düzey kamu görevlisi olduğunu iddia eden İbrahim Aygin, 2 milyon 278 bin TL değerindeki para ve ziynet eşyalarını çalarak bir Iraklı aileden ele geçirdi. Güvenlik kameralarına yansıyan hırsızlık anları sonrasında şüpheli yakalanıp tutuklandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
İstihbaratçı kılığına giren dolandırıcı, Iraklı aileden 2 milyon 278 bin TL'yi aldı!

Iraklı Aile Dolandırıldı, Dolandırıcı Yakalandı! Iraklı ailenin Yüzevler Mahallesi'ndeki evinde gerçekleşen olayda, dolandırıcı İbrahim Aygın, kendisini istihbaratçı ve üst düzey kamu görevlisi olarak tanıtarak aileyi kandırdı.

Dolandırma Süreci

İbrahim Aygın, aileyi telefonla arayıp evlerinde arama yapılacağını, ziynet eşyası ve para bulunan her şeyi ortaya dökmeleri gerektiğini söyleyerek korku dolu bir gece yaşattı.

Dolandırıcının Kaçışı ve Yakalanması

Aile, 2 milyon 278 bin TL'lik bir miktarı dolandırıldığını anlayınca hemen polise başvurdu. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, güvenlik kameralarını inceleyerek dolandırıcının kimliğini tespit etti ve Sivas'ta yakaladı.

Tutanak Tutma ve Tutuklama

İbrahim Aygın, Amasya Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülüp sorgulandıktan sonra Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. Dolandırıcı, ailenin yaşadığı korku dolu anların ardından adalet önünde hesap vermek zorunda kaldı.

Aile İfadesi

Olayı anlatan Rana Waad Elias, telefonla aldıkları tehditler sonucunda dolandırıcıya milyonlarca lira kaptırdıklarını belirterek, yaşadıkları endişe dolu süreci detaylarıyla paylaştı. Dolandırıcılık olayı sonrasında ailenin güvenlik tedbirlerini arttırması ve benzer dolandırıcılık vakalarına karşı dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı. Dolandırıcılık suçuyla tutuklanan İbrahim Aygın'ın, adalet karşısında hesap vermesiyle aileye bir nebze de olsa adaletin sağlandığı belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kerem Aktürkoğlu Galatasaray'dan ayrılıyor!

Kerem Aktürkoğlu Galatasaray'dan ayrılıyor!