19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Dünya ABD'de Yıllık Enflasyon Temmuz Ayında Yaklaşık 3,5 Yılın En Düşük Seviyesinde

ABD'de Yıllık Enflasyon Temmuz Ayında Yaklaşık 3,5 Yılın En Düşük Seviyesinde

ABD'de Temmuz ayında yıllık enflasyon %2,9 ile yaklaşık 3,5 yılın en düşük seviyesine geriledi. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ise aylık %0,2 oranında artış gösterdi. Çekirdek enflasyon da beklentiler doğrultusunda %3,2 olarak gerçekleşti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
ABD'de Yıllık Enflasyon Temmuz Ayında Yaklaşık 3,5 Yılın En Düşük Seviyesinde

ABD Çalışma Bakanlığı tarafından Temmuz ayına ilişkin tüketici enflasyonu verileri açıklandı. Verilere göre, Amerikalı tüketicilerin yaşam maliyeti Temmuz ayında bir önceki aya göre %0,2 oranında arttı ve bu artış piyasa beklentileri doğrultusunda gerçekleşti. Haziran ayında ise TÜFE %0,1 oranında azalma kaydetmişti.

Yıllık bazda bakıldığında, Temmuz ayında TÜFE %2,9 artış gösterdi. Piyasa beklentileri yıllık enflasyonun %3 civarında olacağı yönündeydi, ancak gerçekleşen oran, Mart 2021'den bu yana en düşük yıllık artışı gösterdi. Haziran ayında ise yıllık enflasyon %3 seviyesindeydi.

Temmuz ayında benzin fiyatları aylık bazda değişim göstermedi, ancak yıllık bazda %2,2 oranında bir azalma görüldü. Aynı dönemde barınma fiyatları ise aylık %0,4 ve yıllık %5,1 oranında artış kaydetti. Gıda fiyatları ise Temmuz ayında aylık %0,2, yıllık %2,2 oranında arttı.

Değişken enerji ve gıda fiyatlarını içermeyen çekirdek TÜFE de Temmuz ayında aylık %0,2 ve yıllık %3,2 oranında artış gösterdi. Çekirdek enflasyon yıllık bazda Nisan 2021'den bu yana en düşük seviyesine gerilerken, Haziran ayında aylık %0,1 ve yıllık %3,3 oranında gerçekleşmişti.

ABD'de enflasyonun düşüş eğiliminde olması, ülkede ekonomik istikrarın sağlanması açısından önemli bir gösterge olarak değerlendiriliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bangladeş'te Eski Başbakan Şeyh Hasina Vecid Üçüncü Cinayet Davasında Şüpheli Olarak Gösterildi

Bangladeş'te Eski Başbakan Şeyh Hasina Vecid Üçüncü Cinayet Davasında Şüpheli Olarak Gösterildi