08 Eylül 2024
weather
25°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Dünya Bakan Uraloğlu, İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Arama Kurtarma Çalışmalarını Değerlendirdi

Bakan Uraloğlu, İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Arama Kurtarma Çalışmalarını Değerlendirdi

Türkiye, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopter kazasına ilk yanıt veren ülke oldu. Yardım çağrısına hızla yanıt veren Türkiye, kaza sonrasında gerekli adımları attı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan Uraloğlu, İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Arama Kurtarma Çalışmalarını Değerlendirdi

Türkiye, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopter kazasında yardım çağrısına ilk yanıt veren ülke oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kaza sonrasında Türkiye'nin hızla harekete geçtiğini ve yardım için gerekli adımları attığını belirtti.

Türkiye, İlk Yardım Ekibini Gönderdi

Bakan Uraloğlu, İran Cumhurbaşkanı Reisi ve beraberindekileri taşıyan helikopterin düşmesi üzerine Türkiye'nin hemen harekete geçtiğini söyledi. Türk yetkililerin kaza yerini belirlemek için hızlı bir şekilde aksiyon aldığı bilgisini paylaştı.

Deniz ve Hava Arama Kurtarma Sorumluluğumuz Kapsamında

Helikopterin düştüğü alanın Türkiye'nin deniz ve hava arama kurtarma sorumluluk sahasında olduğunu vurgulayan Bakan Uraloğlu, bütün hava ve deniz araçlarının sinyallerini takip ettiklerini ifade etti. İran ile hemen iletişime geçtiklerini ancak helikopterden sinyal alınamadığını belirtti.

Türkiye, Diğer Kurumlarla İşbirliği Yaptı

Bakan Uraloğlu, Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve AFAD gibi kurumlarla işbirliği içinde olduklarını dile getirdi. Aldıkları bilgiler doğrultusunda yardım çalışmalarına katkı sağlamaya çalıştıklarını kaydetti.

Hava Şartları Kazaya Neden Oldu

Bakan Uraloğlu, kazanın sisli hava koşullarında meydana geldiğini ve bu nedenle bir kaza olduğunu belirtti. Helikopterdeki herkesin hayatını kaybettiği bilgisini aldıklarını ifade etti.

Başsağlığı Dilekleri

Uraloğlu, İran Cumhurbaşkanı Reisi'ye Allah'tan rahmet dileyerek, İran halkına başsağlığı dileklerini iletti. Kazanın üzücü olduğunu ve hava güvenliğinin öneminin bir kez daha ortaya çıktığını vurguladı.

İran'daki Gelişmeler

Bakan Uraloğlu, İran'da kabinenin toplandığı bilgisini paylaşarak, bir seçim sürecinin yaşanacağını belirtti. Türkiye'nin olayı yakından takip ettiğini ve yardım çalışmalarını değerlendirdiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dikkat! Araç alım satımında yeni bir yöntem: İkiz araç taktiği ortaya çıktı!

Dikkat! Araç alım satımında yeni bir yöntem: İkiz araç taktiği ortaya çıktı!