18 Eylül 2024
weather
24°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Dünya Endülüs'te Batı Nil Virüsü Ölümleri Artıyor

Endülüs'te Batı Nil Virüsü Ölümleri Artıyor

Endülüs özerk yönetimi, Sevilya'nın Coria del Rio kasabasında iki kişinin Batı Nil virüsünden hayatını kaybettiğini duyurdu. Son bir ayda bölgede Batı Nil virüsünden ölenlerin sayısı 5'e yükseldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Endülüs'te Batı Nil Virüsü Ölümleri Artıyor

Endülüs özerk yönetimi Sağlık Bakanlığı, Sevilya'nın Coria del Rio kasabasında Batı Nil virüsü nedeniyle iki kişinin daha hayatını kaybettiğini bildirdi. Bu ölümle birlikte, bölgede son bir ayda Batı Nil virüsünden dolayı ölenlerin sayısının 5'e çıktığı ifade edildi.

Bakanlık, Sevilya'nın Dos Hermanas, Los Palacios, Villafranca, Coria del Rio, Gerena ve Carmona kasabalarında şimdiye kadar 10 kişide Batı Nil virüsünün tespit edildiğini, bunlardan 5'inin hayatını kaybettiğini, 3'ünün taburcu edildiğini ve 2'sinin tedavisinin sürdüğünü açıkladı. Ölen kişilerin 4'ünün yaşlarının 71 ile 87 arasında olduğu belirtildi.

Endülüs özerk yönetimi, 2024 yılı boyunca Batı Nil virüsü teşhisi konulan kişi sayısının 40'a ulaştığını duyurdu. Bölgedeki sivrisinekler nedeniyle bulaşma riski yüksek olduğundan, Sevilya'dan geçen Guadalquivir nehrinin çevresinde kontroller sıklaştırıldı. Halk, sivrisinekleri kovucu tedbirler alması konusunda uyarıldı.

Batı Nil Virüsü Nedir?

Batı Nil Virüsü Enfeksiyonu, insanlarda nörolojik hastalıklara ve ölümlere neden olabilen viral bir hastalıktır. Etkeni, Flaviviridae ailesinin Flavivirus cinsinde yer alan bir RNA virüsüdür. Hastalık, enfekte sivrisineklerin insanlara, bazı memelilere (at gibi) ve yabani kuşlara kan emme yoluyla bulaşır. İnsanlarda ve atlarda enfeksiyon düşük viremi ile seyrettiğinden, bu hayvanlar diğer sivrisinekleri enfekte edemez.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Diyarbakır Barosu ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'ndan Açıklamalar

Diyarbakır Barosu ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'ndan Açıklamalar