19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Dünya Kamala Harris'in Seçim Kampanyası: 540 Milyon Dolar Bağış Toplandı

Kamala Harris'in Seçim Kampanyası: 540 Milyon Dolar Bağış Toplandı

ABD Başkan Yardımcısı ve Demokratların başkan adayı Kamala Harris'in seçim kampanyası, Chicago'daki kongre sırasında 82 milyon dolar daha topladı ve toplam bağış miktarı 540 milyon dolara ulaştı. Kampanya ayrıca 200 bin yeni gönüllü kaydetti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Kamala Harris'in Seçim Kampanyası: 540 Milyon Dolar Bağış Toplandı

ABD'de başkanlık seçimleri gündemde. Başkan Yardımcısı ve Demokratların başkan adayı Kamala Harris'in seçim kampanyası ekibinin başkanı Jen O'Malley Dillon, Chicago'da düzenlenen Demokrat Parti Kongresi'nin ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Dillon, Harris’in kampanya sürecinde 21 Temmuz'dan bu yana toplam 540 milyon dolar bağış topladığını duyurdu. Kongre sırasında 82 milyon dolar ek bağış alındığını belirten Dillon, bağışçı sayısında da ciddi bir artış yaşandığını ifade etti. Kongrenin başlamasından bu yana 200 bin yeni gönüllü kampanyaya kayıt yaptırmış durumda.

Dillon, bağışların üçte birinin ilk kez bağışta bulunan kişilerden oluştuğunu ve en çok bağışı yapan meslek gruplarının öğretmenler ve hemşireler olduğunu açıkladı.

Chicago'da 19-22 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Demokrat Parti Kongresi, başkan Joe Biden'ın başkanlık seçimi için aday göstermesinin ardından Harris'in ilk 24 saatte topladığı 81 milyon dolar bağışla, bir günde ulaşılan en yüksek bağış miktarı olarak kayıtlara geçmişti.

ABD'de başkanlık seçim sürecinde toplanan bağışların miktarı ve bağışçı sayısı, seçim sonuçlarına dair önemli ipuçları veriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye ve Irak'tan Stratejik Anlaşma: Yunanistan'dan Şaşırtıcı Tepkiler

Türkiye ve Irak'tan Stratejik Anlaşma: Yunanistan'dan Şaşırtıcı Tepkiler