16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Genel Açık Büfe ve Her Şey Dahil Otellerde Gıda İsrafı Ciddi Boyutlarda: Doç. Dr. Emre Hastaoğlu'ndan Önemli Uyarılar

Açık Büfe ve Her Şey Dahil Otellerde Gıda İsrafı Ciddi Boyutlarda: Doç. Dr. Emre Hastaoğlu'ndan Önemli Uyarılar

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Hastaoğlu, açık büfe ve her şey dahil otellerde gıda israfının ciddi boyutlara ulaştığını vurguladı. Hastaoğlu, bu israfı önlemek için misafirlerin ve personelin bilinçlendirilmesi gerektiğini belirtti. Özellikle deniz ürünlerinin en çok israf edilen gıda olduğunu ifade etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Açık Büfe ve Her Şey Dahil Otellerde Gıda İsrafı Ciddi Boyutlarda: Doç. Dr. Emre Hastaoğlu'ndan Önemli Uyarılar

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Hastaoğlu, açık büfe ve her şey dahil otel konseptlerinde yaşanan gıda israfının ciddi oranlara ulaştığını belirtti. Hastaoğlu, bu otellerde tabaktan dönen yiyecek miktarının yüzde 65 gibi yüksek bir oran olduğunu vurgulayarak, hem misafirlerin hem de personelin bilinçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

"Her Şey Dahil Paketlerde Gıda İsrafı Yüzde 65'e Ulaşıyor"

Doç. Dr. Emre Hastaoğlu, yaptığı çalışmalara dayanarak, her şey dahil otel paketlerinde tabaktan dönen yiyecek miktarının yüzde 65'e ulaştığını ifade etti. Hastaoğlu, misafirlerin eğitim düzeyi arttıkça gıda israfı bilincinin de arttığını belirtti ve özellikle yabancı turistlerin, yerli turistlere oranla daha bilinçli olduğunu söyledi.

En Çok Deniz Ürünleri İsraf Ediliyor

Hastaoğlu, tabaktan dönen yiyecekler arasında en yüksek oranın yüzde 26 ile deniz ürünlerine ait olduğunu açıkladı. Ayrıca süt ve et ürünlerinin de israf edilen gıdalar arasında yer aldığını belirtti. Misafirlerin damak tadına uygun olmayan yiyecekleri israf ettiğini söyleyen Hastaoğlu, otellerin müşteri demografisine uygun menüler hazırlaması gerektiğini önerdi.

İsrafı Azaltmanın Yolları

Doç. Dr. Hastaoğlu, gıda israfını önlemek için misafirlerin ve personelin bilinçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Pandemi döneminde küçük porsiyonlar halinde yapılan servislerin israfı azaltmada etkili olduğunu belirten Hastaoğlu, gıda dostu otel konseptlerinin hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas Mutfağının Unutulmaya Yüz Tutan Lezzeti: Babuko Tarifi

Sivas Mutfağının Unutulmaya Yüz Tutan Lezzeti: Babuko Tarifi