18 Ekim 2024
weather
15°
ANASAYFA Genel Ahşap köprünün birleştirdiği köyler..

Ahşap köprünün birleştirdiği köyler..

Harşit Çayı, köyleri bir araya getiren asma ahşap köprü ile birleşiyor. Bu köprü, topluluklar arasında dayanışmayı ve ulaşımı kolaylaştırıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ahşap köprünün birleştirdiği köyler..

Tirebolu İlçesi Köylerinde Ahşap Köprü İmece Yoluyla Onarıldı

Köylülerin İmece Usulüyle Onardığı Ahşap Köprü

Giresun'un Tirebolu ilçesinde bulunan Ketençukuru ve Kuzgun köylerindeki vatandaşlar, Harşit Çayı üzerinde kullanılan ahşap köprüyü imece usulüyle onarıyor. Köprü, yaklaşık yarım asır önce inşa edilmiş olup, araç ve yaya trafiği için önemli bir geçiş noktası konumunda.

Yerel Halkın Ulaşım Sorunu

Ketençukuru ve Kuzgun köyleri sakinleri, Harşit Çayı üzerindeki 100 metre uzunluğundaki ahşap köprüyü kullanarak ilçeye ulaşıyorlar. Ancak, zamanla köprünün bakıma ihtiyaç duyması ve beton bir köprü talepleri hala yetkililere iletiliyor.

Köprü Onarımları Devam Ediyor

Kuzgun Köyü Muhtarı Hidayet Yiğit, Harşit Çayı üzerinde bulunan köprünün yaklaşık 3 bin kişi tarafından günlük olarak kullanıldığını belirtti. Köprü, köyleri birbirine bağlayan önemli bir ulaşım hattı olmasına rağmen, beton bir köprü taleplerinin karşılık bulmadığını ifade etti.

Ahşap Köprüde Yapılan Çalışmalar

Köprüyü onarma görevini üstlenen Necip Yılmaz, köprünün ahşap kısmını kestane ağacı kerestesi ile onardıklarını dile getirdi. Köprünün dayanıklılığını artırmak adına gönüllü çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Beton Köprü İhtiyacı

Köy sakinlerinden Enver Yiğit, asma köprünün köyleri birleştirdiğini vurgulayarak, beton bir köprü ihtiyacının önemine dikkat çekti. Yıllardır süregelen beton köprü taleplerine rağmen, henüz bir sonuç alınamadığını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ulaş'ta Muhtarlar Derneği Başkanı kim oldu?

Ulaş'ta Muhtarlar Derneği Başkanı kim oldu?