16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Genel Balıkçılar Vira Bismillah Dedi: Palamut Bolluğu Yüz Güldürdü

Balıkçılar Vira Bismillah Dedi: Palamut Bolluğu Yüz Güldürdü

Av yasağının sona ermesiyle denize açılan balıkçılar, bu yıl palamut bolluğu ile yüzleri güldürdü. Gürpınar Balık Hali’nde palamudun çifti 150 liradan alıcı buluyor. Balıkçılar, bol balık için vatandaşları balık yemeye davet ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Balıkçılar Vira Bismillah Dedi: Palamut Bolluğu Yüz Güldürdü

Denizlerde av yasağının 1 Eylül'de sona ermesiyle "vira bismillah" diyerek denize açılan balıkçılar, bu yıl palamut bolluğu ile yüzleri güldürdü. Gürpınar Balık Hali’nde, balıkçıların sezonun ilk balıklarını satışa sunmasıyla hareketlilik yaşandı. Balık almak için birbirleriyle yarışan alıcılar, kasalar dolusu balığı mezat usulü satın aldı.

Balıkçılar, attıkları ağlarda en çok palamut ve sardalya yakaladıklarını belirtti. Sezon başında en çok satılan balık ise palamut oldu. Gürpınar Balık Hali’nde palamudun çifti ortalama 150 liradan satılırken, sardalyanın kasası 500-700 lira, hamsinin kasası 1500-2000 lira, tekirin kasası ise 1000-1500 liradan alıcı buldu.

Balıkçı Onurcan Akkoyun, denizden beklentilerinin yüksek olduğunu ve palamut, çinekop ve hamsiyle bereketli bir sezon geçirmeyi umduklarını dile getirdi. "Halkımızı bu sene bol bol palamut yemeye davet ediyorum. Balık, dünya üzerinde katkı maddesi olmayan tek besin kaynağı. Palamudun çifti halde 150-200 lira arasında satılıyor," diyen Akkoyun, balığın ucuz olmasının hem balıkçının hem de vatandaşın yüzünü güldürdüğünü ifade etti.

Balıkçı Mahmut Uçan ise sezonun güzel geçeceğini belirterek, Karadeniz'de avlanan balıkçıların hale 10 bin kasayı aşkın palamut getirdiğini söyledi. Uçan, "Bu yıl palamudun en bol olduğu sezon olacak. Kırmızı ete göre balığın kilosu daha uygun, vatandaşları balık yemeye davet ediyorum," dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Genç Sporcular, Mesut Özil'in Cami Temizleme Videosundan İlham Aldı

Genç Sporcular, Mesut Özil'in Cami Temizleme Videosundan İlham Aldı