16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Genel CHP 15. Olağan Kadın Kolları Kurultayı'nda Asu Kaya Genel Başkan Seçildi

CHP 15. Olağan Kadın Kolları Kurultayı'nda Asu Kaya Genel Başkan Seçildi

CHP 15. Olağan Kadın Kolları Kurultayı "Eşitlik ve Adalet" temasıyla Ankara'da yapıldı. Asu Kaya, başkanlık seçiminde 477 oy alarak CHP Kadın Kolları Genel Başkanı seçildi. Detaylar için haberi okuyun.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
CHP 15. Olağan Kadın Kolları Kurultayı'nda Asu Kaya Genel Başkan Seçildi

CHP 15. Olağan Kadın Kolları Kurultayı, "Eşitlik ve Adalet" temasıyla Ankara'da gerçekleştirildi. Kurultayda eğitimci Birsen Bayar, Anadolu Kadın Hareketi Derneği Başkanı Birsen Temir Saraç ve CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Merve Kır, mevcut başkan ve aday Aylin Nazlıaka lehine adaylıktan çekildi. Başkanlık seçiminde Osmaniye Milletvekili Asu Kaya ile Aylin Nazlıaka yarıştı. 662 kayıtlı delegenin 477'sinin oyunu alan Asu Kaya, Kadın Kolları Genel Başkanlığı'na seçildi.

Merve Kır'dan Eleştiriler

Seçim öncesi Nazlıaka lehine adaylıktan çekilen Merve Kır, sosyal medya hesabından CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu’yu hedef aldı. Kır, paylaşımında, “Başkan seçilen Asu Kaya'dan ziyade, ondan daha fazla emeği olan Veli Ağbaba ve Ulaş Karasu'yu tebrik ediyorum. 16. Kadın Kolları Kurultayı’nda da aynı emeğin ve başarılarının göstereceğinden şüphem yok,” ifadelerini kullandı.

Fişlenme Tepkisi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen'e de tepki gösteren Kır, "Partimizin gölge kabinesinde 'Adalet' Bakanı olarak görev yapan, kurultayımızın divan başkanlığını yürüten Sayın Gökçe Gökçen'i de ayrıca kutlamak gerekir. Yönetmeliğimizde 'kadın kolları kurultayını mevcut kadın genel başkanlığı yapar' demesine rağmen ısrarla 'bunun bir gelenek olduğunu' söyleyip sandıkların il il sıralanmasını, kadınların üzerindeki büyük baskıyı görmesine rağmen fişlenmelerine izin vermesini kutluyorum," dedi.

Kurultay Tartışmaları

Kurultayda, sandıkların alfabetik sıraya göre değil, illere göre düzenlenmesi, "hangi ilde kaç oy kullanıldığını deşifre etmek için" denilerek protesto edilmişti. Aylin Nazlıaka, kurultayda oy kullanma işleminin alfabetik sıraya göre yapılmasının kararlaştırıldığını ancak daha sonra bu sıralamanın değiştirilerek illere göre düzenlendiğini belirtmişti.

Asu Kaya'nın Konuşması

Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, yerel seçimler öncesinde parti olarak bir yol ayrımı ile karşılaştıklarını ve bu süreçte 'değişim' politikalarını konuştuklarını anlatarak, "Çünkü her gittiğim köyün, mahallenin büyüğü, küçüğü, genci 'değişim' dedi. Ben, halkıma inandım ve 'değişim' dedim. Biz bu değişimi, parti delegasyonumuzun iradesiyle gerçekleştirdik," dedi.

Kaya, yeni ve dinamik kadrolarla çalışmanın önemine vurgu yaparak, "Soruyorum, yorgun kadrolar bizim gibi Anadolu Anadolu koşabilecekler mi? Anadolu'nun o kadınlarıyla birlikte Anadolu Anadolu koşacak ve Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidar yapabilecekler mi?" diye ekledi.

Oy Verme Sistemine Tepki

Adaylıktan çekilen Merve Kır, Birsen Temir Saraç ve Birsen Bayar, Aylin Nazlıaka ile kürsüye gelerek oy verme sisteminin değiştirilmesine tepki göstermişti.

CHP 15. Olağan Kadın Kolları Kurultayı, konuşmalar ve seçimlerin ardından sona erdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Özgür Özel, Eğitim Sendikaları ile Bir Araya Geldi: "Eğitim Ulusal Bir Meseledir"

Özgür Özel, Eğitim Sendikaları ile Bir Araya Geldi: "Eğitim Ulusal Bir Meseledir"