19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Genel CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Sivas Zara'da Şerefiye Dernekler Federasyonu'nun Festivaline Katıldı

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Sivas Zara'da Şerefiye Dernekler Federasyonu'nun Festivaline Katıldı

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Nuri Aslan, Sivas Zara'da düzenlenen Şerefiye Dernekler Federasyonu'nun festivaline katıldı. Çelik, demokrasiyi güçlendirme ve toplumsal barışı pekiştirme çağrısında bulundu. Detaylar için haberi okuyun.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Sivas Zara'da Şerefiye Dernekler Federasyonu'nun Festivaline Katıldı

(SİVAS) - CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ile İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclis Başkan Vekili Nuri Aslan, il yönetimi ve ilçe başkanları, Sivas Zara'da Şerefiye Dernekler Federasyonu'nun düzenlediği festivale katıldı. Çelik, festivalde yaptığı konuşmada, Türkiye demokrasisinin ve toplumsal barışının pekiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Festival alanındaki tribünde oturan kadınlara çiçek dağıtan Çelik, Sivaslılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında hayat hikayesine de değindi. Çelik, "Doğduğum topraklarda bir aradayız. Şerefiye benim için ikinci bir üniversite oldu," diyerek duygularını ifade etti.

"Şerefiye Sosyal ve Kültürel Üniversitesi Öğrencisiyim"

Çelik, İstanbul İl Başkanlığı adaylığını açıkladığı konuşmasında Sivas'ın bir köyünden başladığı yolculuğunu anlatarak, "Sekiz yaşında bir çocukken Sivas'ın bir köyünden bir çift kara lastikle geldiğim bu şehirde bana il başkanlığı görevini layık görenlere teşekkür ediyorum," dedi. Çelik, Sivas'la olan bağlarını hiç koparmadığını belirtti.

"Milli Mücadelenin Planları Sivas'ta Yapıldı"

4 Eylül Kongresi'nin Sivas'ta yapıldığını hatırlatan Çelik, "Cumhuriyet'in temelleri Sivas'ta atıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları burada yüz sekiz gün kaldı. Cumhuriyeti ve milli mücadeleyi burada planladılar," dedi.

"Ülke Marshall Planlarıyla Emperyalizme Bağımlı Hale Geldi"

Çelik, Cumhuriyet'in ilk yıllarında önemli sanayileşme adımları atıldığını ve eğitim seferberliği başlatıldığını belirterek, 1947 yılında kabul edilen Marshall Planlarıyla Türkiye ekonomisinin emperyalizme bağımlı hale geldiğini ifade etti.

"Toplumsal Barışı Pekiştirmemiz Gerekiyor"

Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında Türkiye'nin tarımda, teknolojide ve sanayide üreten bir ülke haline getirilmesi gerektiğini vurgulayan Çelik, "Türkiye demokrasisini hep birlikte güçlendirmemiz gerekiyor. ve en önemlisi Türkiye'nin toplumsal barışını pekiştirmemiz gerekiyor," dedi.

"Katliamlara Karşı Sesimizi Yükseltmeliyiz"

Etnik ve mezhepsel bölünmelerin ülkeleri nasıl parçaladığını anlatan Çelik, Irak ve Suriye örneklerine işaret ederek, Filistin'deki masum insanların katledilmesine karşı sesimizi yükseltmemiz gerektiğini belirtti.

Çelik Konuşmasını Aşık Veysel'in Sözleriyle Bitirdi

Birlik ve beraberlik duygularının bu toprakların mayasında olduğunu vurgulayan Çelik, konuşmasını Aşık Veysel'in şu sözleriyle tamamladı: "Veysel sapma sağa sola. Sen Allah'tan birlik dile, ikilikten gelir bela. Dava insanlık davası, bizim davamız önce hak davası, bizim davamız, memleket davası. Bizim davamız insanlık davası."

Festival, halay ve konserlerle sona erdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ORAN Genel Sekreterliğine Yunus Emre Şeker Atandı

ORAN Genel Sekreterliğine Yunus Emre Şeker Atandı