19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Genel Çizgi Film Karakterlerinin Neden Dört Parmakla Çizildiğini Hiç Merak Ettiniz mi?

Çizgi Film Karakterlerinin Neden Dört Parmakla Çizildiğini Hiç Merak Ettiniz mi?

Çizgi film karakterlerinin dört parmakla çizilmesi, animasyon dünyasında oldukça yaygın bir gelenek. Mickey Mouse ve Felix the Cat gibi ikonik karakterlerden günümüz animasyonlarına kadar bu tercih, birçok farklı sebeple açıklanıyor. Ancak bu basit gibi görünen detayın arkasında tahmin edilenden çok daha fazla düşünce yatıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Çizgi Film Karakterlerinin Neden Dört Parmakla Çizildiğini Hiç Merak Ettiniz mi?

Animasyon dünyasında, karakterlerin tasarımında daireler yaygın olarak kullanılır. Vücut, kafa ve eller çizilirken dairesel şekiller tercih edilir. Ancak beş parmaklı dairesel avuç içleri görsel olarak çekici olmayabilir. Walt Disney, Mickey Mouse’un beş parmakla çizildiğinde ellerinin bir demet muza benzediğini söylemiştir. Bu nedenle, dört parmaklı bir tasarım estetik olarak daha uygun bulunmuştur.

Channel Frederator’ın kurucusu Fred Seibert’in medya ağına göre, başka bir olası açıklama da birçok erken dönem çizgi film karakterinin hayvan olmasıdır. Kediler, köpekler ve tavşanlar gibi hayvanların pençelerinde beş parmak bulunur, ancak bir parmak diğerlerinden daha yukarıda yer alır ve genellikle görünmez. Bu yüzden animatörler, hayvanların antropomorfize edilmiş versiyonlarını çizerken beşinci parmağı çizmemeyi tercih etmiş olabilirler.

Ayrıca, çizgi filmlerin ilk zamanlarında animasyonlar elle çizildiği için bu iş oldukça zahmetliydi. Her kareye beşinci bir parmak eklemek, değerli zaman ve para kaybına yol açacağından, stüdyolar bunu feda etmekte bir sakınca görmediler.

Günümüzde de animatörler, sadelik ve estetik uğruna bu dört parmaklı tasarım geleneğini sürdürmeye devam ediyor. Bu sanatsal stil, birçok izleyiciyi büyülüyor ve çoğu kişi karakterlerin dört parmaklı olduğunu fark bile etmiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yusuf Dikeç'in Paris Olimpiyatları'ndaki Atış Pozu Sosyal Medyada Gündem Oldu, Hukuki Uyarılar Geldi

Yusuf Dikeç'in Paris Olimpiyatları'ndaki Atış Pozu Sosyal Medyada Gündem Oldu, Hukuki Uyarılar Geldi