16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Genel Hakimler ve Savcılar Kurulu'na Yapılan Atama Kararları Resmi Gazete'de Yayımlandı

Hakimler ve Savcılar Kurulu'na Yapılan Atama Kararları Resmi Gazete'de Yayımlandı

Adli ve idari yargıda toplam bin 44 hakim ve cumhuriyet savcısı ataması Resmi Gazete'de duyuruldu. Bu atamaların yargı sisteminin daha etkin ve verimli çalışmasına katkı sağlaması bekleniyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hakimler ve Savcılar Kurulu'na Yapılan Atama Kararları Resmi Gazete'de Yayımlandı

Resmi Gazete'de yayınlanan atama kararına göre, adli yargı hakim ve cumhuriyet savcısı adayları ile idari yargı hakim adaylarının Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından gerçekleştirilen ad çekme sonucuna göre 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun 13'üncü maddesi uyarınca atamaları yapıldı.

Atamalar Gerçekleştirildi

Adli yargıda 973 hakim ve cumhuriyet savcısı adayı ile idari yargıda ise 71 hakim adayı olmak üzere toplamda bin 44 adayın ataması gerçekleştirildi. Atamalar, 20 Mayıs tarihinde yapılan ad çekme sonucuna göre Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından tamamlandı.

Atanan Aday Sayısı

Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun belirlediği ad çekme sonucuna göre, adli yargıda 973 hakim ve cumhuriyet savcısı adayı ile idari yargıda 71 hakim adayı olmak üzere toplamda bin 44 aday atanmış oldu. Bu atamalar, 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun 13'üncü maddesi doğrultusunda yapıldı.

Adayların Göreve Başlama Süreci

Ad çekme sonucuna göre atanan bin 44 aday, belirlenen süreçlerin ardından görevlerine başlayacaklar. Yapılan atamaların adil ve şeffaf bir şekilde gerçekleştiği belirtilirken, hakim ve savcı adaylarının görevlerine başlamaları için gerekli hazırlıkların tamamlandığı ifade edildi.

Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından belirlenen ad çekme sonucuna göre atanan bin 44 adayın göreve başlamalarıyla birlikte adli yargı ve idari yargıdaki boş kadroların doldurulması hedefleniyor. Yargı mensuplarının atanması sürecinde adil bir yaklaşımın benimsendiği vurgulanırken, atanan adayların yasal süreçleri tamamladıktan sonra görevlerine başlayacakları belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Altın Gramı 17 Katında Değer Kazandı!

Altın Gramı 17 Katında Değer Kazandı!