08 Eylül 2024
weather
25°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Genel Kangallar da İklim Değişikliğinin Etkilerini Hissediyor

Kangallar da İklim Değişikliğinin Etkilerini Hissediyor

Küresel ısınmanın etkisiyle kangal köpeklerinde eşleşme sürecinde 4 aylık gecikme yaşandı. Yavru üretimi yılda iki yerine artık bire düşerken kangal köpeklerinde üretim yüzde 50 azaldı. İklim değişikliğinin hayvanlar üzerindeki olumsuz etkileri giderek artıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kangallar da İklim Değişikliğinin Etkilerini Hissediyor

İklim değişikliği, mevsim kaymaları ve kar yağışının azalması nedeniyle kangal köpeklerinde eşleşme sürecinde 4 aylık bir gecikme yaşandı.

Kangal Yavrularının Üretiminde Yıllık Düşüş Gözlemlendi

Küresel ısınmanın etkisiyle kangal köpeklerinde yavru üretiminin yılda iki kezden bir kez düştüğü belirtilirken, üretimde %50'lik bir azalma yaşandı.

İklim Değişikliği Kangal Irkını Etkiliyor

Son yıllarda dünyada ve Türkiye'de yaşanan iklim değişikliği, özellikle Sivas'ın meşhur kangal köpeklerini olumsuz yönde etkiliyor. Bu durum, kangalların eşleşme dönemlerinde 4 aylık bir gecikmeye neden oldu.

Kangallarda Eşleşme Süreci ve Doğum Sayısında Azalma

Ocak ayında başlaması gereken eşleşme süreci bu yıl mayıs ayına kadar ertelendi. Normalde senede iki kez eşleşip iki kez doğum yapan kangalların bu yıl doğum sayısında azalma gözlemlendi.

Kangal Irkının Geleceği Tehlikede

Sivas Doğal Irk Kangal Köpeği Sevenler ve Koruyanlar Derneği Başkanı Orhan Yalçınkaya, yavru üretimindeki azalmanın Kangal ırkı için bir tehdit oluşturabileceğini belirtti. Küresel ısınmanın etkisiyle üretimdeki azalma %50'ye ulaştı ve bu durum Kangal ırkının geleceğini tehlikeye atabilir.

Kangal Yavrularının Bakımı ve Irkın Korunması

Yalçınkaya, doğan yavruların düzenli ve dikkatli bir şekilde beslenmesi gerektiğini vurgulayarak, kayıpların önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini belirtti. Yavruların hayatta kalması ve ırkın devamlılığının sağlanması için titizlikle hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bahar Yorgunluğu Fena Vurdu: Demet Evgar Sakatlandı!

Bahar Yorgunluğu Fena Vurdu: Demet Evgar Sakatlandı!