16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Genel Kümaş 7 GES Projesi İçin ÇED Raporu Halkın Görüşüne Açıldı

Kümaş 7 GES Projesi İçin ÇED Raporu Halkın Görüşüne Açıldı

Sivas'ta Kümaş Manyezit Sanayi A.Ş. tarafından yapılması planlanan Kümaş 7 GES projesi için ÇED raporu halkın görüşüne açıldı. Detaylar için haberi okuyun.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Kümaş 7 GES Projesi İçin ÇED Raporu Halkın Görüşüne Açıldı

Foreks - Kümaş tarafından Sivas'ta yapılması planlanan Kümaş 7 GES projesi için ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) başvuru dosyası halkın görüşüne açıldı. Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, projenin detaylarına yer verildi.

ÇED Raporu Halkın Görüşüne Sunuldu

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Sivas ili Merkez ilçesinde Kümaş Manyezit Sanayi A.Ş. tarafından yapılması planlanan Kümaş 7 Güneş Enerji Santrali (GES) (64,865 MWm/ 41,00 MWe/ 64,865 MWp- 61,43 Ha) projesi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu (İDK) tarafından incelenerek son şekli verilmiş olup, söz konusu rapor halkın görüş ve önerilerini almak üzere ÇED Yönetmeliği'nin 14. Maddesi (1) no'lu bendi kapsamında Bakanlıkta ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nde on (10) takvim günü görüşe açılmıştır," denildi.

Açıklamada ayrıca, Bakanlığa ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'ne iletilen görüşlerin projeyle ilgili karar alma sürecinde dikkate alınacağı belirtildi. Halkın görüş ve önerilerini iletmek için bu süre içerisinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na veya Sivas Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine müracaat edilebileceği bildirildi.

Projenin Detayları

Kümaş Manyezit Sanayi A.Ş. tarafından yapılması planlanan Kümaş 7 GES projesi, 64,865 MWm kapasiteye sahip olacak ve toplam 61,43 hektar alanda kurulacak. Proje, Sivas Merkez ilçesinde hayata geçirilecek ve güneş enerjisinden elektrik üretimi gerçekleştirecek.

Halkın Katılımı Önemli

ÇED raporunun halkın görüşüne açılması, projeyle ilgili olası çevresel etkilerin değerlendirilmesi ve halkın projeye dair düşüncelerinin alınması açısından büyük önem taşıyor. Halkın katılımı, projenin çevresel sürdürülebilirlik açısından daha etkili ve kabul edilebilir hale gelmesini sağlayabilir.

Sivas halkı, bu süreçte görüş ve önerilerini ileterek projeye katkıda bulunabilir ve projeyle ilgili karar alma sürecine dahil olabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
5 Ağustos Dünya Sivaslılar Günü Coşkuyla Kutlanıyor

5 Ağustos Dünya Sivaslılar Günü Coşkuyla Kutlanıyor