16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Genel Meraklı adam evini müzeye çevirdi, ziyaretçileri bekliyor!

Meraklı adam evini müzeye çevirdi, ziyaretçileri bekliyor!

Malatya'nın Darende ilçesindeki 51 yaşındaki Erdin Tırnaksız, antikalar ve müzik tutkusuyla evinin bir kısmını müzeye dönüştürdü. (152 karakter)

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Meraklı adam evini müzeye çevirdi, ziyaretçileri bekliyor!

Malatya'nın Darende ilçesinde yaşayan Erdin Tırnaksız, genç yaşlardan itibaren antika ve müzik ilgisine sahip olmaya başladı ve bu tutkusunu evinin bir bölümünü müzeye dönüştürerek yaşama geçirdi.

Erdin Tırnaksız'ın Tutkusu

Erdin Tırnaksız, 18 yıl önce başladığı antika koleksiyonu macerasında bugün 6 bin eseri bulunduğunu belirtiyor. Kendisini antika eşyalara adayan Tırnaksız, zaman içinde bu tutkusunu biriktirdiği eşyalarla evinde bir müze oluşturarak gözler önüne seriyor.

Eser Toplama Serüveni

Tırnaksız, koleksiyonunda yer alan her bir eşyaya özel bir önem verdiğini ve bu eserlere gözü gibi baktığını dile getiriyor. Eski eşyalara olan ilgisini anlatırken, "Millet araba aldı, ev aldı, ben de paramı bu eserlere yatırdım" diyor ve koleksiyonunu sürekli genişletmeye devam ediyor.

Gelecek Nesillere Miras

Hacıderviş Mahallesi'nde bulunan evinde tarihi eserleri sergileyen Tırnaksız, amacının bu eserleri gelecek nesillerle buluşturmak olduğunu vurguluyor. Gençlerin atalarının kullandığı malzemeleri görerek tarihleriyle yüzleşmelerini isteyen Tırnaksız, evindeki müzeyi halka açmayı hedefliyor.

Tarihi Eserlerin Önemi

Kendi tabiriyle "tarihine sahip çıkma" olarak nitelendirdiği tutkusunu hastalık, hobi ve sorumluluk olarak gören Tırnaksız, koleksiyonunda bulunan eski eserleri gelecek kuşaklarla buluşturarak geçmişi yaşatmayı amaçlıyor.

Müze Hedefi

Evinin üst katında bir koleksiyon odası oluşturan ve burada yatıp kalkan Erdin Tırnaksız, ilerleyen zamanlarda koleksiyonunu halka açık bir müzeye dönüştürmeyi planlıyor. 100-150 yıllık tarihi eserleri barındıran müzesinde gençlere atalarının yaşam malzemelerini tanıtma amacı güdüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ölümcül Yolları Güvenli Hale Getirmek İçin Çağrıda Bulunuluyor

Ölümcül Yolları Güvenli Hale Getirmek İçin Çağrıda Bulunuluyor