18 Eylül 2024
weather
24°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Genel Mesleki Eğitimde Yeni Dönem: "Mesleki Ortaokullar" Açılıyor

Mesleki Eğitimde Yeni Dönem: "Mesleki Ortaokullar" Açılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, mesleki eğitimi teşvik etmek amacıyla "Beceri Geliştirme Programı" ve "mesleki ortaokullar" uygulamasını hayata geçirdi. Bursa, Sivas, Konya ve Burdur'da açılacak olan mesleki ortaokullarla öğrencilerin mesleki eğitime dair farkındalıkları artırılacak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Mesleki Eğitimde Yeni Dönem: "Mesleki Ortaokullar" Açılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, bu yaz tatilinde mesleki eğitimi teşvik etmek amacıyla "Beceri Geliştirme Programı" adı altında "zanaat atölyeleri" olarak adlandırılan kurslarla meslek liselerinin kapılarını ilk kez ortaokul kademesindeki öğrenciler için açtı. 18 ilde 271 okulda 129 modülden oluşan kurs programlarıyla ortaokul 7. sınıf öğrencileri, meslek liselerinde ücretsiz olarak eğitim aldı.

Bu programla birlikte Türkiye'de ilk defa ortaokul öğrencilerinin kabul edileceği "mesleki ortaokullar" açılacak. Bursa, Sivas, Konya ve Burdur'da açılacak olan bu okullar, öğrencilerin mesleki eğitime dair farkındalıklarını artırmayı ve yeteneklerini erken yaşta keşfetmeyi amaçlıyor.

Bu uygulamayla öğrencilerin beceri ve yetenekleri doğrultusunda uygun eğitim süreçleri planlanacak, böylece öğrenciler ve velileri ortaokul sonrası eğitim planlamalarını daha bilinçli bir şekilde yapabilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kore Gazisi Emrullah Güler: "Şanlı Türk Ordusunun Bir Eri Olmaktan Gurur Duyuyorum"

Kore Gazisi Emrullah Güler: "Şanlı Türk Ordusunun Bir Eri Olmaktan Gurur Duyuyorum"