16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Genel Nevşehir, Sivas, Niğde ve Kırşehir'de İsrail Protestoları Düzenlendi

Nevşehir, Sivas, Niğde ve Kırşehir'de İsrail Protestoları Düzenlendi

Nevşehir, Sivas, Niğde ve Kırşehir'de, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin Tahran'da suikasta uğraması ve İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları protesto edildi. Detaylar için haberi okuyun.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Nevşehir, Sivas, Niğde ve Kırşehir'de İsrail Protestoları Düzenlendi

Nevşehir, Sivas, Niğde ve Kırşehir'de, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin Tahran'da suikasta uğraması ve İsrail'in Filistin'e yönelik devam eden saldırıları protesto edildi.

Nevşehir'de Yürüyüş Düzenlendi

Nevşehir'de Filistin'e Destek Platformu tarafından "Katliama sessiz kalma" sloganıyla düzenlenen yürüyüşe, AK Parti Nevşehir milletvekilleri Süleyman Özgün, Emre Çalışkan, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, kentteki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Borsa Kavşağı'nda bir araya gelen grup, ellerinde afişler, Türk ve Filistin bayraklarıyla Nejdet Ersan Parkı'na kadar slogan atarak yürüdü.

Grup adına konuşan platformun sözcüsü Baki Öncel, İsrail'in Gazze'de tam anlamıyla bir soykırım yaptığını söyledi. Öncel, "İsrail, 26 binden fazlası kadın ve çocuk olmak üzere 38 bin 664 Filistinliyi şehit etti, 89 bin 97 kişiyi de yaraladı. İşgalciler, Gazze'de insan haklarını ve savaş hukukunu hiçe sayarak çocuk, kadın, yaşlı ve sivil ayırt etmeksizin saldırılarını sürdürüyor. Hiçbir sınır gözetilmeksizin yapılan İsrail saldırıları sebebiyle şu an Gazze'de hiçbir yer güvenli değil," dedi.

Sivas'ta "Nehirden Denize Özgür Filistin" Yürüyüşü

Sivas'ta Filistin Dayanışma İnisiyatifi tarafından "Nehirden Denize Özgür Filistin" sloganıyla düzenlenen yürüyüş, Sivas Devlet Hastanesi önünde başladı. Grup, Türk ve Filistin bayrakları ile dövizler taşıyarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Memur-Sen Sivas Şube Başkanı Halil İbrahim Temiz, burada yaptığı açıklamada, siyonist rejimin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın haklı itirazları karşısında ABD'den aldığı güçle hadsizce Cumhurbaşkanını ve milleti tehdit ettiğini dile getirdi. Temiz, "Bu kuru tehditlerle milletimizi ve Cumhurbaşkanımızı sindireceğini sanıyor, halt ediyor," ifadesini kullandı.

Niğde'de Protesto Gösterisi

Niğde'de Milli İrade Platformu öncülüğünde Şehit Ömer Halisdemir Meydanı'nda bir araya gelen sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye suikastına ve İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına tepki gösterdi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Niğde Şube Başkanı Hüsamettin Gümüştepe, Gazze'de daracık bir alana hapsedilmiş 3 milyon insanın bütün insanlığın sessiz bakışları arasında yaşanan soykırımda çaresizce sıranın kendilerine gelmesini beklediğini söyledi. Gümüştepe, "Masumlar, faşist ABD'nin siyonistlere verdiği silahlarla havadan, karadan, denizden bombalanıyor. Ağızlarından insan hakları sözünü düşürmeyen İngiltere, Fransa, Almanya gibi ülkeler soykırıma açık destek veriyor. Siyonizmin hizmetindeki Batılı sermaye soykırımı finanse ediyor. Küresel medya sansür, çarpıtma ve dezenformasyonla soykırımı örtüyor, vahşeti gizliyor," diye konuştu. İsrail aleyhine slogan atan grup, üzerinde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun fotoğrafının olduğu tabutu ateşe verdi ve meydana oyuncak bıraktı.

Kırşehir'de Kudüs Platformu Gösterisi

Kırşehir Kudüs Platformu tarafından düzenlenen gösteride, Askerlik Şubesi önünde toplanan grup, slogan atarak Cacabey Meydanı'na yürüdü. TÜGVA Kırşehir İl Temsilcisi Abdullah İnce, küresel zalimlerin bir araya gelerek Gazze'de planlı bir soykırım uyguladığını söyledi. İnce, "Kundaktaki bebekleri, sokaktaki çocukları, camide, kilisede ibadet edenleri, yemek sırasındaki aç insanları öldürüyor," dedi.

Bu protestolar, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına karşı halkın tepkisini ve Filistin halkına desteğini göstermek amacıyla düzenlendi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas Taha Akgül Spor Salonu'nda İl Şampiyonası Coşkusu

Sivas Taha Akgül Spor Salonu'nda İl Şampiyonası Coşkusu