16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Genel Özgür Özel, Eğitim Sendikaları ile Bir Araya Geldi: "Eğitim Ulusal Bir Meseledir"

Özgür Özel, Eğitim Sendikaları ile Bir Araya Geldi: "Eğitim Ulusal Bir Meseledir"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, farklı illerden gelen eğitim sendikalarının yöneticileri ile bir araya geldi. Özel, eğitimde ulusal mutabakatın önemine vurgu yaparak Öğretmenlik Mesleği Kanunu'na eleştirilerde bulundu. Detaylar için haberi okuyun.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Özgür Özel, Eğitim Sendikaları ile Bir Araya Geldi: "Eğitim Ulusal Bir Meseledir"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Genel Merkezinde farklı illerden gelen eğitim sendikalarının yöneticileri ile bir araya geldi. Görüşmede, eğitimin ulusal bir mesele olarak ele alınması gerektiğini belirten Özel, müfredatın anayasa kadar önemli olduğunun altını çizdi.

Eğitimde Ulusal Mutabakatın Önemi

Özel, "Dünyanın gelişmiş ülkelerinin başarısının altında mutabakata varılmış ulusal bir eğitim programı yatıyor. Müfredat yapmak ulusal bir meseledir ve hep birlikte olunması gereken bir meseledir," dedi. Özel, eğitim sisteminin giderek yıprandığını ve ulusal mutabakatla güçlenen bir eğitim metninin ortaya konulması gerektiğini vurguladı.

Öğretmenlik Mesleği Kanunu'na Eleştiriler

Özel, yeniden Meclis gündemine getirilen Öğretmenlik Mesleği Kanunu'nun dayatmacı bir anlayışla geçirilmeye çalışıldığını belirterek, "Bu teklif, atanmayan öğretmenlerin diplomalarını çalma projesidir. Türkiye'de iktidar partisi, atanmayan öğretmenlere 'atanamayan öğretmenler' diyor ve maalesef bu tanımlamayı yaygın olarak herkesin terminolojisine sokmuş durumdaydılar. Biz, uzun süredir buna itiraz ediyoruz," dedi.

Özel, Öğretmenlik Mesleği Kanunu'na ilişkin görüşmelerin ekim ayına bırakıldığını hatırlatarak, bu teklifin bir meslek kanunu olmaktan çok uzak olduğunu ifade etti. Ayrıca, öğretmen adaylarının Milli Eğitim Akademisinde 2 yıl eğitime tabi tutulması ve ardından ihtiyaca göre atanması teklifine de eleştirilerde bulundu.

"Mülakatı Kaldırma Sözü Verenler, Şimdi Mülakatın Daniskasını Yapıyorlar"

Özel, "Eğitim fakültelerini kapatsak, formasyonla geçişleri durdursak, bu hesabı uygulasak, 1 milyon atanmayan öğretmenin hepsinin bu imkana kavuşması için 48 yıla ihtiyaç var," diyerek eleştirilerini sürdürdü. Son seçimlerde mülakatı kaldırma sözü verenlerin şimdi mülakatın daniskasını yaptığını belirten Özel, bunun Cumhuriyet tarihinde devletin millete kurduğu en büyük kumpaslardan biri olduğunu söyledi.

Özel Okullardaki Öğretmenlerin Durumu

Özgür Özel, özel okullarda öğretmenlerin asgari ücretin altında çalıştırıldığını belirterek, taban maaş uygulamasına derhal geri dönülmesi gerektiğini vurguladı. Özel, "AK Parti iktidarı boyunca öğretmenler ayda 10 çeyrek altın kaybetti," diyerek öğretmen maaşlarının düşüklüğüne dikkat çekti.

CHP'nin Hedefleri ve İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı

Özel, CHP'nin hem ekonomik hem de eğitim alanında çok önemli hedefler koymak durumunda olduğunu belirterek, bu konuların 4-9 Eylül'de yapılacak İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı'nda ele alınacağını aktardı. Kurultayın ilk gününün sembolik olarak Sivas'ta yapılacağını ifade eden Özel, ikinci ve üçüncü günlerde Ankara'da tüzük değişikliklerinin ele alınacağını söyledi.

CHP Genel Başkanı Özel, hazırlayacakları programın milli eğitim, müfredat, meslek kanunu ve yükseköğretim gibi konuları kapsayacağını belirterek, "Son derece çağdaş, geleceği kucaklayan, bugünün hatalarından arınan bir programı milli eğitim alanında da ortaya koyacağız," dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas Belediyesi'nden Yaşlılara Ücretsiz Tıraş ve Destek Hizmeti

Sivas Belediyesi'nden Yaşlılara Ücretsiz Tıraş ve Destek Hizmeti