19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Genel QR Kodlu Menülerde Artan Siber Tehditler: FBI ve STM Uyardı

QR Kodlu Menülerde Artan Siber Tehditler: FBI ve STM Uyardı

QR kodlu menülerin yaygınlaşmasıyla birlikte, bu teknolojiye yönelik siber saldırılarda büyük bir artış yaşanıyor. FBI ve STM, kullanıcıları bu yeni tehditlere karşı uyardı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
QR Kodlu Menülerde Artan Siber Tehditler: FBI ve STM Uyardı

Son dönemde restoranlar ve kafelerde yaygınlaşan QR kodlu menüler, pratiklik sağlasa da beraberinde ciddi siber güvenlik riskleri getiriyor. ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Türkiye merkezli Savunma Teknolojileri Mühendislik (STM) kuruluşu, QR kodlar üzerinden yapılan siber saldırılara karşı kullanıcıları uyardı.

STM'nin Nisan-Haziran 2024 dönemine ait Siber Tehdit Durum Raporu'na göre, QR kod tabanlı kimlik avı saldırılarında yüzde 587'lik bir artış yaşandı. Bu saldırılar, kullanıcıları sahte bankacılık ve alışveriş sitelerine yönlendirerek kişisel bilgileri çalmayı amaçlıyor. Ayrıca, QR kodlar manipüle edilerek yapılan ödemeler dolandırıcıların hesaplarına yönlendirilebiliyor.

Raporda, siber saldırılardan korunmak için QR kodların yalnızca güvenilir kaynaklardan taranması, cihaz yazılımlarının güncel tutulması ve antivirüs yazılımlarının kullanılması gerektiği vurgulandı.

STM'nin Honeypot sensörleri aracılığıyla tespit edilen verilere göre, 2024'ün Nisan-Haziran ayları arasında 1 milyon 390 bin siber saldırı gerçekleşti. En çok saldırıyı yapan ülke 138 bin saldırı ile Ukrayna olurken, onu 127 bin saldırı ile ABD izledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Şanlıurfa’nın Birecik İlçesinde Patlıcan Hasadı Başladı: Yüzyılların Lezzeti Birecik Patlıcanı Türkiye’ye Dağılıyor

Şanlıurfa’nın Birecik İlçesinde Patlıcan Hasadı Başladı: Yüzyılların Lezzeti Birecik Patlıcanı Türkiye’ye Dağılıyor