16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Genel Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Zara'da Bal Hasadına Katıldı: "Bal Üretiminde Dördüncü Sıradayız"

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Zara'da Bal Hasadına Katıldı: "Bal Üretiminde Dördüncü Sıradayız"

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Zara ilçesine bağlı Ahmethacı köyünde bal hasadına katıldı. Vali Şimşek, bu yıl 6 bin 500 ton bal rekoltesi beklediklerini ve Sivas'ın arıcılık faaliyetlerinde Türkiye genelinde dördüncü sırada yer aldığını belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Zara'da Bal Hasadına Katıldı: "Bal Üretiminde Dördüncü Sıradayız"

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Zara ilçesine bağlı Ahmethacı köyünde düzenlenen bal hasadına katıldı. Arıcı kıyafeti giyerek bal hasadına bizzat katılan Vali Şimşek, bu yıl 3 bin 750 arıcı ile birlikte toplamda 6 bin 500 ton bal rekoltesi beklediklerini açıkladı.

Vali Şimşek, Sivas'ın geniş coğrafyası ve arıcılığa elverişli bitki örtüsüyle tarım ve hayvancılıkta olduğu gibi arıcılıkta da önemli bir merkez haline geldiğini vurguladı. "İlimiz arıcılığa son derece elverişli. Geniş bir coğrafyası var ve bu coğrafya arıcılığa elverişli bitki örtüsü ve zengin faunaya sahip. Gün geçtikçe ilimizdeki arıcılık faaliyetleri gelişiyor, arıcılık yapanların sayısı artıyor. Bizler de devlet olarak arıcılık yapılmasını, arıcılık yapan vatandaşlarımızı destekliyoruz," dedi.

Vali Şimşek, arıcılık faaliyetlerini desteklemek adına eğitim faaliyetleri ve zaman zaman kovan desteği sağladıklarını belirtti. Bu çabaların sonucunda Sivas'ta arıcılık işletmelerinin sayısının önemli ölçüde arttığını ifade eden Şimşek, "Arıcılık işletmesi sayısı bakımından ilimiz Türkiye 2'ncisi, 3 bin 750 civarında arıcılık işletmesi mevcut. Bal üretiminde ise dördüncü sıradayız. Bu tür çaba ve çalışmalarımızla ilimiz genelindeki arıcılık işletme sayısını ve bal üretimini daha da yüksek seviyelere taşımayı hedefliyoruz," diye ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas'ta İnşaat Demiri 11 Yaşındaki Çocuğu Yaraladı

Sivas'ta İnşaat Demiri 11 Yaşındaki Çocuğu Yaraladı