16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Genel Sivas'ın da Katılacağı Çocuk Bakım Kampı Gaziantep'te Başlıyor

Sivas'ın da Katılacağı Çocuk Bakım Kampı Gaziantep'te Başlıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 26-30 Ağustos'ta Gaziantep'te düzenleyeceği kampa Sivas'ın da dahil olduğu 12 ilden çocuklar, bakım personeli ve Bakanlık personeli katılacak. Kamp, çocuk bakım hizmetlerinin iyileştirilmesi ve rol modellerle bilgi paylaşımını amaçlıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Sivas'ın da Katılacağı Çocuk Bakım Kampı Gaziantep'te Başlıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 26-30 Ağustos tarihleri arasında Gaziantep'te düzenlenecek olan çocuk bakım kampını duyurdu. Bu kamp, çocuk bakım kuruluşlarında koruma ve bakım altında bulunan çocukların yanı sıra bakım personeli, meslek elemanı, geçmişte kurum bakımından yararlanmış yetişkin rol modeller ile Bakanlık personelini bir araya getirecek.

Kampta, çocuk bakım kuruluşlarındaki kalite standartlarının iyileştirilmesi ve çocuk dostu hizmetlerin yürütülmesi hedefleniyor. Ayrıca, dünyada az sayıda ülkenin uyguladığı bir yöntem de bu kampta hayata geçirilecek ve ülkemizdeki bakım hizmetlerinin sunumuna katkı sağlanacak. Bu doğrultuda, bakım hizmetinden yararlanan çocukların görüşleri alınacak ve mevcut hizmetin durumu değerlendirilecek.

Kampta, kurum bakımı hizmetinden yararlanmış yetişkin rol modellerle koruma ve bakım altında olan çocuklar arasında bilgi ve deneyim paylaşımı yapılacak. Çocuklar çeşitli sosyal, sportif ve kültürel etkinliklerden yararlanırken, bakım personeli ve meslek elemanlarına süpervizyon ve çeşitli eğitimler verilecek.

Toplamda 95 kişinin katılması beklenen kamp, Ankara, İstanbul, İzmir, Gaziantep, Kocaeli, Sivas, Muğla, Mersin, Konya, Trabzon, Samsun ve Niğde illerinden katılımcıları kapsayacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas'ta Dahil Sağanak Yağışlar ve Sel Uyarısı: 1065 Kişi Tahliye Edildi

Sivas'ta Dahil Sağanak Yağışlar ve Sel Uyarısı: 1065 Kişi Tahliye Edildi