16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Genel Sivas'ın Zara İlçesinde Mangal Kömürü Üretimi Sıcaklara Rağmen Devam Ediyor

Sivas'ın Zara İlçesinde Mangal Kömürü Üretimi Sıcaklara Rağmen Devam Ediyor

Sivas'ın Zara ilçesinde, kavurucu sıcaklara rağmen mangal kömürü üretimi aralıksız sürüyor. Aileler kömür üretirken, çocuklar hayalleri peşinde oyunlar oynayarak zaman geçiriyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Sivas'ın Zara İlçesinde Mangal Kömürü Üretimi Sıcaklara Rağmen Devam Ediyor

Sivas'ın Zara ilçesinde, kavurucu sıcaklara rağmen mangal kömürü üretimi aralıksız devam ediyor. Beypınar köyünde kömür işçileri, Mardin'den kilometrelerce yol katederek Sivas'a gelmiş durumda. Bu zorlu iş, günün ilk ışıklarıyla başlıyor ve meşe odunlarının 25 günlük bir süreçte mangal kömürüne dönüşmesiyle sonuçlanıyor.

Aileler, ormandan topladıkları odunları işleyip kömür haline getirirken, çocukları ise bu zorlu süreçte hayalleri peşinde koşuyor. Kömür karası içinde oyunlar oynayan çocuklar, bir yandan ailelerine yardım ederken bir yandan da öğretmen veya avukat olma hayalleri kuruyor. Gülsüm Çağra büyüyünce avukat olmak istediğini belirtirken, Sultan Sazan ise matematik öğretmeni olmayı hedefliyor.

"Kömür Kara, Biz de Kara"

Kömür işçilerinden Ömer Sazan, kavurucu sıcaklara rağmen bu zor işin devam ettiğini, ekmek parası kazanmanın kolay olmadığını ifade ediyor. Sazan, "Kömür kara, biz de kara. Ekmek davası" diyerek, bu işin zorluğunu ve geçim mücadelesini vurguluyor.

Gece Gündüz Nöbet

Kömür işçisi Abdullah Sazan, kömür üretiminin gece gündüz sürdüğünü, ocakların başında nöbet tuttuklarını belirtiyor. "25 gün gece gündüz başında bekleyerek emek veriyoruz. Zor bir iş, güneşin altında çalışıyoruz. Hayat böyle geçiyor. 81 ile gönderiliyor" diyerek, bu sürecin ne kadar zahmetli olduğunu anlatıyor.

Sivas'ın bu zorlu ve emek dolu yaşamı, kömür işçileri ve onların hayalleri olan çocuklarının yaşam mücadelesini gözler önüne seriyor.

 
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas'ta Geleneksel Türk Okçuluğu Şampiyonası Başladı: 700 Sporcu Kıyasıya Yarışıyor

Sivas'ta Geleneksel Türk Okçuluğu Şampiyonası Başladı: 700 Sporcu Kıyasıya Yarışıyor