19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Genel Sivas'ta Gurbetçi, Mülkünün Geri Alınamaması Üzerine Pankart Astı

Sivas'ta Gurbetçi, Mülkünün Geri Alınamaması Üzerine Pankart Astı

Sivas'ta mülkünü geri alamayan gurbetçi Veli Uzun, yaşadığı mağduriyeti dile getirmek için Aile Sağlığı Merkezi'ne pankart astı. 2018 yılında yapılan kira sözleşmesinin sona ermesinin ardından tahliye kararına rağmen mülkünü geri alamayan Uzun, Sağlık Bakanlığı'ndan yardım bekliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Sivas'ta Gurbetçi, Mülkünün Geri Alınamaması Üzerine Pankart Astı

Sivas kent merkezi Şeyh Şamil Mahallesi Hamza Yerlikaya Caddesi'nde bulunan 1 No'lu Aile Sağlığı Merkezi'nde 5 yıldır devam eden kiracı-mal sahibi anlaşmazlığı nedeniyle mülk sahibi Veli Uzun, yaşadığı mağduriyeti dile getirmek için pankart astı. 2018 yılında mülkünü 1 yıllığına İl Sağlık Müdürlüğü'ne Aile Sağlığı Merkezi olarak kullanılmak üzere kiralayan Uzun, sürenin dolmasının ardından kira alacaklarının tahsil edilememesi ve tahliye kararına uyulmaması nedeniyle çözüm arayışına girdi.

Mahkeme Kararına Rağmen Sorun Çözülemedi

Veli Uzun, yaşadığı sorunların 2018 yılında yapılan sözleşmenin feshedilmesiyle başladığını belirtti. Kiraların ödenmemesi üzerine mahkeme yoluna başvuran Uzun, 2 yıl süren dava sonucunda tahliye kararı verilmesine rağmen, doktorların bu karara uymadığını ifade etti. Durumun istinaf mahkemesine taşınmasının ardından, mahkemenin doktorlar lehine karar vermesi üzerine çaresiz kalan Uzun, sesini duyurmak amacıyla bir pankart asarak Sağlık Bakanlığı'ndan yardım beklediğini söyledi.

"Mağduriyetin Çözüme Kavuşturulmasını İstiyorum"

Veli Uzun, yaşadığı mağduriyetin bir an önce çözüme kavuşturulmasını istediğini belirterek, "Sağlık Bakanlığı'nın sesimizi duymasını ve bu sorunun çözülmesini istiyorum. 2019 yılından beri geçerli bir kira sözleşmesi bulunmuyor ve doktorlar keyfi olarak kira belirleyip ödeme yapıyorlar. Yeni bir sözleşme yapmak için defalarca girişimde bulundum ancak sonuç alamadım" şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kangallardan serinlemek için yaratıcı yöntem: 1 metrelik çukur kazıyorlar

Kangallardan serinlemek için yaratıcı yöntem: 1 metrelik çukur kazıyorlar