16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Genel Sivas'ta Hacı Adayları, Sevgi ve İyi Dileklerle Yola Çıktı

Sivas'ta Hacı Adayları, Sevgi ve İyi Dileklerle Yola Çıktı

Sivas'tan kutsal topraklara gitmek üzere olan 363 kişilik hacı adayı için duygusal bir uğurlama töreni gerçekleştirildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sivas'ta Hacı Adayları, Sevgi ve İyi Dileklerle Yola Çıktı

İl Müftülüğü tarafından ilçe ve köy terminalinde hacı adayları uğurlama merasimi düzenlendi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, uzun zamandır hac farizasını yerine getirmek için bekleyen hacı adayları ile yakınları uğurlama programında duygulu anlar yaşadılar.

İl Müftüsü'nün Konuşması

Programda konuşan İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, hac ibadetinin İslam'ın en önemli şartlarından birisi olduğunu vurgulayarak, "Hac, İslâm'ın beş temel esasından biri olup bedenî ve malî yönü olan bir ibadettir." dedi. Hac ibadetinin insanı farklı mekanlarda farklı sembollerin ziyaretini içeren bir deneyim olduğunu belirtti. Altunkaya, hac ibadetinin hikmet ve gayesini idrak ederek sağlıkla yerine getirilmesini diledi.

Gemerek İlçe Müftüsü'nün Duası

Program sonunda Gemerek İlçe Müftüsü Harun Kılıç'ın yaptığı dua ile birlikte getirilen tekbir, salavat ve telbiyeler eşliğinde hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı. Uğurlama merasiminde duygusal anlar yaşanırken, hacı adayları ve aileleri dualarla vedalaştılar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas Yolunda hatalı sollama sonucu takla atan araç!

Sivas Yolunda hatalı sollama sonucu takla atan araç!