19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Genel Trafik kazalarına ilişkin tespit tutanakları artık e-Devlet üzerinden erişilebilir hale geldi

Trafik kazalarına ilişkin tespit tutanakları artık e-Devlet üzerinden erişilebilir hale geldi

Artık e-Devlet mobil uygulamasıyla kaza tutanakları matbu evraklara gerek kalmadan kolayca tutulabilecek. Bu sayede kullanıcılar, cep telefonları üzerinden hızlı ve pratik bir şekilde kaza tutanaklarını e-Devlet üzerinden kaydedebilecekler.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Trafik kazalarına ilişkin tespit tutanakları artık e-Devlet üzerinden erişilebilir hale geldi

Trafik kazaları sonrasında maddi hasarlı durumlarda, kazaya karışan sürücüler arasında tutanak tutulması önem arz etmektedir.

Yeni Özellik: Cep Telefonundan Tutanak Oluşturma

e-Devlet uygulamasına eklenen yeni özellikle artık matbu evraklara gerek kalmadan sürücüler kazaya dair tutanak oluşturabilecekler. Bu gelişme, kullanıcıların vakitten tasarruf etmelerine yardımcı olacak.

Kaza Tespit Araması ve Tutanak Oluşturma

E-Devlet mobil uygulamasında "kaza tespit" araması yapıldığında, kullanıcılar kaza tutanağı sekmesine erişebilecekler. Bu sekme üzerinden tutanak işlemlerine yönlendirilen sürücüler, şartları kabul ederek yeni bir tutanak oluşturma seçeneğine sahip olacaklar.

Araç ve Sürücü Bilgilerinin Eklenmesi

Sürücüler, uygulama üzerinden araç ve sürücü bilgilerini, kazanın meydana geldiği konumu detaylı bir şekilde tutanaklarına ekleyebilecekler. Ayrıca, daha önce oluşturulan tüm tutanaklara da mobil uygulama üzerinden erişim sağlanabilecek.

e-Devlet Uygulamasının Güncellenmesi

Tüm bu işlemleri gerçekleştirmek için sürücülerin e-Devlet uygulamasını güncellemeleri gerekmektedir. Yeni özellik sayesinde, kazaya karışan sürücülerin kolay ve hızlı bir şekilde tutanak tutmaları mümkün hale gelmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Destici, Özel'i ziyaret etti

Destici, Özel'i ziyaret etti