16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Genel Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Uğuz: "Sivas'ta Seçilen Milli Takımla Dünya Birinciliğini Hedefliyoruz"

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Uğuz: "Sivas'ta Seçilen Milli Takımla Dünya Birinciliğini Hedefliyoruz"

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Aslan Abid Uğuz, Sivas'ta düzenlenen Türkiye Ümit, Genç, 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası ve milli takım seçmelerinde yaptığı açıklamada, 9 Ekim'de İtalya'nın Venedik şehrinde başlayacak Dünya Yıldızlar, Gençler ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nda takım halinde birincilik hedeflediklerini belirtti. Uğuz, Türkiye'nin karate sporunda lider ülkeler arasında yer aldığını ve 2028 Olimpiyat Oyunları'nda karateyi yeniden görmek istediklerini vurguladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Uğuz: "Sivas'ta Seçilen Milli Takımla Dünya Birinciliğini Hedefliyoruz"

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Aslan Abid Uğuz, 9 Ekim'de İtalya'nın Venedik şehrinde başlayacak Dünya Yıldızlar, Gençler ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nda takım halinde birincilik hedeflediklerini açıkladı. Sivas'ta düzenlenen Türkiye Ümit, Genç, 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası ve milli takım seçmeleri kapsamında açıklamalarda bulunan Uğuz, şampiyonada üç kategoride 43 sporcudan oluşacak milli takımı belirleyeceklerini ifade etti.

Karatenin Türk sporunun lokomotifi olarak adlandırıldığını vurgulayan Uğuz, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda karatenin yer almamasının burukluğunu yaşadıklarını belirtti. "Karate bir önceki olimpiyatlarda 4 madalya almıştı ve ülkemizi sırtlamıştı," dedi.

Uğuz, karatenin lisanslı ve faal sporcu sayısı açısından lider spor branşları arasında olduğunu da sözlerine ekledi.

İtalya'da düzenlenecek şampiyona için iddialı hazırlıklar yaptıklarını belirten Uğuz, "Venedik'te düzenlenecek şampiyonaya 43 sporcuyla katılıyoruz. Yaklaşık 160 ülkenin katılacağı dev bir organizasyon olacak. Bir önceki organizasyon ülkemizde olmuştu ve 140 ülke arasından dünya ikincisi olmuştuk. Yine zirveyi hedefliyoruz ve inşallah takım halinde dünya birinciliğiyle dönmek istiyoruz," diye konuştu.

Uğuz, karatenin olimpiyatlarda yer alması gerektiğini de vurgulayarak, "Katılanlar arasında ismini dahi bilmediğimiz birçok spor dalı varken, karatenin eksikliğini tüm spor kamuoyu hissetti. İnşallah 2028'de karateyi olimpiyatlarda göreceğiz," ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Karaman İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş Merkeze Alındı

Karaman İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş Merkeze Alındı