16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Genel Türkiye'nin Demir Yolu İhracatında Büyük Artış: 2024'ün İlk 7 Ayında 1,2 Milyon Ton Yük Taşındı

Türkiye'nin Demir Yolu İhracatında Büyük Artış: 2024'ün İlk 7 Ayında 1,2 Milyon Ton Yük Taşındı

Türkiye'nin demir yolu taşımacılığında gösterdiği büyük başarı, 2024'ün ilk 7 ayında ihracatta yüzde 13,2 artışla 1,2 milyon ton yük taşınmasına katkı sağladı. Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin demir yolu taşımacılığını geliştirmeye yönelik çalışmalarını sürdüreceğini ve Avrupa Yeşil Mutabakatı ile uyum içinde çevre dostu taşımacılık modeline katkı sağlayacağını vurguladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Türkiye'nin Demir Yolu İhracatında Büyük Artış: 2024'ün İlk 7 Ayında 1,2 Milyon Ton Yük Taşındı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 yılının Ocak-Temmuz döneminde demir yolu ile gerçekleştirilen ihracatta yüzde 13,2 artış yaşandığını ve 1,2 milyon ton ihracat yükü taşındığını açıkladı.

Uraloğlu, bu taşımaların yüzde 86'sının İstanbul ve çevre illerinden yapıldığını vurgulayarak, demir yolu taşımacılığının Türkiye'nin ihracat potansiyelini artırmadaki rolüne dikkat çekti. İhraç edilen ürünler arasında otomotiv yedek parçası, tekstil ürünleri, gıda, elektronik ürünler, kimyasal ürünler, çimento ve inşaat malzemeleri öne çıktı. Uraloğlu, Türkiye'nin demir yolu taşımacılığında Avrupa ile olan bağlarını güçlendirdiğini ve bu taşımacılığın çevre dostu bir seçenek olarak öne çıktığını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
SİVAS ULAŞ'TA "İYİLİK KUMBARASI" PROJESİNE ÖĞRENCİLERDEN YOĞUN İLGİ

SİVAS ULAŞ'TA "İYİLİK KUMBARASI" PROJESİNE ÖĞRENCİLERDEN YOĞUN İLGİ