08 Eylül 2024
weather
25°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Genel Zincir Marketler Göz Hapsinde: Fahiş Fiyat ve Barkod Denetimleri Aralıksız Sürüyor

Zincir Marketler Göz Hapsinde: Fahiş Fiyat ve Barkod Denetimleri Aralıksız Sürüyor

Kayseri Ticaret İl Müdürlüğü, zincir marketlerde yapılan fahiş fiyat ve barkod denetimleri sonucunda ürünlerin fiyatlarını ve barkodlarını detaylı bir şekilde inceledi. Bu denetimlerin amacı tüketicilerin mağduriyetini önlemek.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Zincir Marketler Göz Hapsinde: Fahiş Fiyat ve Barkod Denetimleri Aralıksız Sürüyor

Kayseri Ticaret İl Müdürlüğü, zincir marketlerde yapılan fahiş fiyat ve barkod denetimleri kapsamında ürünlerin fiyatlarını ve barkodlarını detaylı bir şekilde kontrol etti.

Denetimlerin Kapsamı

Denetimler sırasında, en çok tüketilen ürünlerin reyon fiyatları ile kasadaki fiyatları karşılaştırılarak tüketicilerin mağduriyet yaşamaması için önlem alındı.

Ayrıca Kontrol Edilen Bir Diğer Konu

Ürünlerin son kullanma tarihleri de titizlikle incelenerek, tüketicilerin sağlığının korunması için gerekli önlemler alındı.

Müdür Vekilinden Açıklama

Kayseri Ticaret İl Müdür Vekili Gazi Dinçaslan, yaptığı açıklamada, "Ticaret Bakanlığımızla işbirliği içinde, marketlerde fahiş fiyat uygulamalarını önlemek adına denetimlerimizi sıkı bir şekilde sürdürüyoruz." dedi.

Vatandaşlara Tavsiyeler

Özellikle Kurban Bayramı öncesinde tüketicilerden, market ve manav gibi işletmelerde karşılaştıkları herhangi bir olumsuz durumu yetkililere bildirmeleri istendi.

Esnafın Hassasiyeti

Kayseri'deki esnafların, denetimlere karşı gösterdikleri hassasiyetten memnuniyet duyulduğu ve bu konuda ellerinden gelen desteği verdikleri belirtildi.

Personel Alımları ve Denetimler

Bakanlık talimatları doğrultusunda gerçekleştirilen personel alımlarının ardından, Kayseri Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerinin her gün aktif olarak denetimlerini sürdürdüğü ifade edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye Güzeli Asuman Tuğberk Yolaç, Sevenleri Tarafından Son Kez Uğurlandı.

Türkiye Güzeli Asuman Tuğberk Yolaç, Sevenleri Tarafından Son Kez Uğurlandı.