16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Coşkulu Kutlama: Bakan Yerlikaya'dan Anlamlı Mesaj

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Coşkulu Kutlama: Bakan Yerlikaya'dan Anlamlı Mesaj

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kütahya'nın Altıntaş ilçesindeki Zafertepeçalköy Tören Alanı'nda 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümünü coşkuyla kutladı ve milli mücadele ruhunu vurguladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Coşkulu Kutlama: Bakan Yerlikaya'dan Anlamlı Mesaj

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kütahya'nın Altıntaş ilçesindeki Zafertepeçalköy Tören Alanı'nda düzenlenen törende, Başkomutan Meydan Muharebesi'nin 102'nci yılında 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı. Bakan Yerlikaya, konuşmasında, "Bizler, nice hain emelleri düşmanın kursağında koymuşuz. Bin yıldır bu coğrafyadan bizi söküp atmak isteyenleri bozguna uğratmışız. Nice tuzakları bozup nice prangaları kırıp atmışız. İşte 30 Ağustos, bunu idrak edemeyenlerin sinelerine çelik kalemle yazılmış bir zafer, suratlarına inen bir tokattır" dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Zafertepeçalköy'deki tarihi anını hatırlatan Yerlikaya, 30 Ağustos'un bağımsızlık ve özgürlük uğruna verilen mücadelenin simgesi olduğunu belirtti. Yerlikaya, konuşmasında, "30 Ağustos, emperyalizme, sömürüye, zulme karşı verilen mücadelenin, boyun eğmeyen Türk milletinin destanıdır" ifadesini kullandı.

Yerlikaya, 30 Ağustos Zaferi'nin Türk milletinin varoluş mücadelesindeki dönüm noktası olduğuna dikkat çekerek, bu zaferin, milli mücadelede büyük acılar çeken milletimizin birlik ve beraberlikle kazandığı bir başarı olduğunu vurguladı. Yerlikaya, konuşmasını, "Bizler, bu toprakları vatan kılan ecdadımıza borçluyuz ve bu borcu, ülkemizi daha ileriye taşımakla, eser ve hizmet üretmekle ödeyeceğiz" şeklinde tamamladı.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivasspor, Beşiktaş Maçı Hazırlıklarını Sürdürüyor

Sivasspor, Beşiktaş Maçı Hazırlıklarını Sürdürüyor